mei 112009
 
200612 big fish wins (foto door: superciliousness)
“Learning, Together From Michael L. Chasen, President and CEO of Blackboard Inc.
I’m writing today to communicate the exciting news that Blackboard has acquired ANGEL Learning and to share with you some of the thinking behind the combination.”

(bron)

Nog zo’n bericht dat voorbij kwam toen ik offline was en dat in Nederland ongetwijfeld niet zo veel reacties opgeroepen heeft als in de VS: Blackboard heeft weer een concurrent opgeslokt. Dit keer is het Angel Learning, een leverancier van leeromgevingen die in de VS vooral in de K12 sector sterk bezig is.

Zoals ik al zei riep de overname in de VS nogal wat reacties op, soms tamelijk negatief (post #1, post #2, post #3), maar ik kwam ook een heel positieve post tegen.
Ik vond de post bij Chuck Severance heel afgewogen en nuchter/pragmatisch. Al is zijn advies om te investeren in Sakai en lid te worden van IMS natuurlijk enigszins gekleurd door zijn eigen achtergrond. ;-)

En met het risico dat ik hier onjuist over geciteerd ga worden: zoals ook Chuck aangeeft is dit natuurlijk wél een risico van het in zee gaan met een ‘for profit’ die closed source software levert. Als een concurrent ze overneemt dan ben je aan die concurrent ‘overgeleverd’.
Er zijn de nodige wat voorbeelden van producten die uitgefaseerd werden nadat het bedrijf dat ze maakte overgenomen werd.

 Reacties uitgeschakeld voor Grote vis Blackboard slokt visje Angel op  Tags:

Hoe maak je je punt? Zo!

 Gepubliceerd door om 19:54  Internet
mei 112009
 


Bekijk de video op YouTube

Via een tweet van die andere uitleggers van alles wat complex is (CommonCraft) kwam ik bij mondaydots.com. Een site van Jeff Monday. Hij legt onderwerpen uit met behulp van ‘punten’ (dots) vandaar ook de naam van de site.

Ik heb er nu een paar bekeken, nog niet allemaal even sterk, maar deze hierboven waarbij hij uitlegt waarvoor de dot staat vind ik heel sterk. Ik ben benieuwd hoe dit idee zich verder gaat ontwikkelen en welke onderwerpen nog meer aan bod gaan komen.

En voor wie het nog niet duidelijk was: dit soort uitleg/materiaal hebben we in het onderwijs veel meer nodig!