apr 252009
 
iTunes playlist - Klik voor grotere versie

Ik weet niet sinds wanneer het veranderd is, ik zag pas vanochtend in iTunes 8.1 op Windows dat er iets heel erg anders was als het gaat om iTunes, podcasts en afspeellijsten. En het is een positieve wijziging, dus hij kon wat mij betreft niet snel genoeg komen.

Een van de onhandige (vond ik) ontwerpkeuzes in iTunes was/is dat Podcasts niet achter elkaar afgespeeld worden. Vooral bij korte podcasts zoals de dagelijkse tips bij Techzilla betekent dat dat je steeds weer een nieuwe aflevering aan het opstarten bent.

Daarnaast had iTunes, zo leek het, van mening was dat podcasts niet in afspeellijsten thuis hoorden. Ik heb bij oudere versies van iTunes een aantal keren ruzie gehad met de applicatie omdat podcast afleveringen van muziek-podcasts automatisch weer uit de lijst gegooid werden.

Toevoegen aan standaard afspeellijst
Maar daar is nu blijkbaar verandering in gekomen. Als je een rechtermuisklik doet op een podcast zie je daar de optie om de podcast aan een bestaande afspeellijst toe te voegen. Doe je dat, dan worden alle afleveringen van de podcast toegevoegd.
Je kunt (uiteraard) afleveringen van meerdere podcasts samenvoegen in één afspeellijst en daar ook andere bestanden aan toevoegen.

Bij het afspelen speelt iTunes nu ook de podcasts achter elkaar af, dus je hoeft niet meer handmatig aan te geven dat je nu ook de volgende wilt horen.

Toevoegen aan een slimme afspeellijst
Omdat er bij een podcast regelmatig nieuwe afleveringen bij komen is het gebruik van een statische kopie van afleveringen in een gewone afspeellijst meestal niet zo heel handig.

Maar je kunt podcasts nu ook toevoegen aan ‘slimme afspeellijsten’. Lees verder….