apr 182009
 
IE6 - Klik voor grotere versie

Ik kwam de verwijzing vandaag een aantal keer tegen: op deze website kun je een script downloaden waarmee je op je eigen website/weblog kunt detecteren of iemand nog Internet Explorer 6 gebruikt.
Als dat het geval is, dan verschijnt er een balkje boven in het scherm, zoals je wel vaker ziet bij Internet Explorer, met de melding dat er een upgrade van een aantal onderdelen nodig is. Klik je daar op, dan kom je bij de downloadpagina van Microsoft waar op dit moment Internet Explorer 8 voor download beschikbaar is.

Ik snap het niet helemaal. OK, Internet Explorer 6 is blijkbaar een heel slechte browser. Ik kan me voorstellen dat je als computergebruiker er zo snel mogelijk vanaf wilt. Maar daar zul je niet altijd iets over te zeggen hebben. Mijn werkgever ondersteund officieel ook nog steeds alleen die versie en voor mensen met een ‘standaard’ werkplek/laptop is upgraden niet mogelijk.

Vervelend voor hen, maar waarom zou ik me als website-eigenaar daar druk over maken? Waarom zou ik bezoekers persé die kant op willen hebben?
Natuurlijk, het kan zijn dat sommige delen van de site niet (meer) werken in Internet Explorer 6. Maar gaat dit ‘dwingen’ voor het bestwil van die ‘onwetende’ gebruikers van versie 6 niet wat ver?