Twee weken werken op een MacBook Air

 Gepubliceerd door om 07:17  Hardware
apr 162009
 
Macbook (foto door: PiAir (Old Skool))

Preston Gralla is “Windows Guru” en in opdracht van Computer World liet hij twee weken lang zijn Windows computer staan en maakte gebruik van een MacBook Air. Dit alles om in een artikel voor Computer World te kunnen schrijven over zijn ervaringen.

De conclusie verbaast me helemaal niet. Hij is vriendelijk voor de MacBook Air, vergeeft het apparaat en het besturingssysteem de eigenheden (ik zal het niet eigenaardigheden noemen) waar je als ervaren Windows gebruiker aan moet wennen. Maar hij stapt niet over.

En dat gevoel herken ik. Toen ik (alweer een tijd geleden) zelf voor het eerst met een MacBook mocht werken (geen Air overigens) was het wennen. Maar het went. En dan leer je de handigheden die een MacBook heeft waarderen. Het was veel minder wennen overigens dan bij gebruik van bijvoorbeeld Ubuntu. Wat dat betreft lijkt me de keuze sowieso duidelijk voor een Windows gebruiker. Maar het gevoelsmatig verschil was ook voor mij niet zo groot dat ik er voor zou overstappen.

Dat zou anders worden denk ik als ik nu geen gebruik zou maken van Windows XP maar van Vista. Ik denk dat ook Preston dan een veel moeilijkere keuze zou hebben gehad. Daarom hangt er voor Microsoft ook zo ontzettend veel af van het nu wel goed krijgen van Windows 7.

Uiteindelijk blijft het gewoon zo dat smaken verschillen. Sommige mensen drinken koffie, anderen thee. Je hebt koffie-liefhebbers en mensen die gruwelen bij het idee. Zo is dat ook bij besturingssystemen.