apr 072009
 
Multimediatalk - Klik voor grotere versie
“Interactieve talkshow voor en door jongeren. Live in De Balie, op het web en in Second Life!
De jongerenredactie van Imagine IC duikt dit keer in het leven op online communities. Veel mensen hebben een profiel op hyves, tagged of Myspace. De wereld leeft online en presenteert zich anders dan zij in het echt zijn. Heb jij online een ideaal alter ego en ben je daar alles wat je wilt zijn? Zijn jouw virtuele vrienden in het echte leven ook je vrienden? Hoe ver ga jij online, geef jij je ook wel eens bloot?”

(bron)

Interessante sessie. Ik ga proberen er donderdagavond online in ieder geval een deel van mee te krijgen.

Wanneer: donderdag 9 april 2009
Tijd: inloop 19:30 / debat 20:00 uur – 21:30 uur
Locatie: De Balie + Second Life (De Dam, Amsterdam 2 sim) + online via live stream en chat.
Toegang: Gratis

 Reacties uitgeschakeld voor MultiMediaTalk: “Online Communities”  Tags:

NS Webshop voor e-tickets is weer open

 Gepubliceerd door om 18:21  Internet
apr 072009
 
e-ticket - Klik voor grotere versie

Na de kortstondige test vorige maand kun je nu weer e-tickets kopen bij de NS.
Belangrijkste wijziging is dat je nu niet meer hoeft te wachten op de e-mail, maar dat je het e-ticket meteen vanaf de website kunt printen. Daarnaast is nu ook de integratie met de reisplanner ingevoerd. Je krijgt nu een knop “kaartje kopen” en de informatie (datum / traject) van de reis worden dan meteen ingevoerd.

Dat werkt nog niet als je bij de reisplanner ook meteen al de terugreis gepland had. Ongetwijfeld iets voor de volgende update.
Sowieso is het steeds weer moeten invoeren van je gegevens, ook als je dus meerdere kaartjes in dezelfde sessie aan het kopen bent onhandig.

Kortom, wordt vervolgd. En dat is goed.

 Reacties uitgeschakeld voor NS Webshop voor e-tickets is weer open  Tags:

Aanrader: Gezinspakket e-safety

 Gepubliceerd door om 07:05  Internet
apr 072009
 
Gezinspakket e-safety (foto door: PiAir (Old Skool))

Ik zag het Gezinspakket e-safety staan in een van de folders van UPC die ik onlangs door de brievenbus kreeg. De internetaanbiedingen waren niet genoeg reden om me te laten overstappen, maar ik was wel nieuwsgierig naar de inhoud van het pakket met de ondertitel “bedwing het web”.
Je kunt het gratis aanvragen via de UPC website en blijkbaar is het ook bij/via een aantal basisscholen en bibliotheken verspreid.

Het pakket is een initiatief van Digivaardig Digibewust en UPC. En ik neem aan de insafe voor het geld gezorgd heeft. Ik wordt overigens niet goed van al die initiatieven die het nodig vinden om een @ in hun naam te gebruiken.

Het feit de UPC zijn naar er aan verbond maakte me een beetje achterdochtig, maar ten onrechte. Ik ben het niet 100% met alles eens wat in het pakket zit, maar het zit inhoudelijk goed in elkaar en is zeker geen reclamefolder.

Nadat ik via de website van UPC het pakket had aangevraagd kreeg ik het twee dagen later al in de brievenbus. Het is een mooie, vrolijke map met daarin een tweetal boekjes, een stikkervel en een vel met kaartjes die je kunt uitknippen. Het ene boekje is een ouderhandleiding, het andere is een leer-/doe-boekje dat je samen met je kinderen moet doorwerken. Het pakket richt zich namelijk zowel op kinderen als op volwassenen. Het idee erachter is dat je als gezin op de hoogte bent van de basisregels en je daar aan houdt.

Gezinspakket e-safety (foto door: PiAir (Old Skool)) Gezinspakket e-safety (foto door: PiAir (Old Skool)) Gezinspakket e-safety (foto door: PiAir (Old Skool)) Gezinspakket e-safety (foto door: PiAir (Old Skool))

Sterk vind ik ook de “Wat zou jij doen?” kaarten met korte beschrijvingen van situaties die afgesloten worden met de vraag wat jij in dat geval zou doen. Zelfs als je ‘alles’ al weet wat er in het boekje staat, biedt dat een mooi aanknopingspunt voor een discussie thuis op de bank of in de klas. En je kunt daar natuurlijk eenvoudig extra voorbeelden/vragen bij verzinnen.

Als een echte Hollander die ook papa is zeg ik: aanvragen dat gratis pakket!

Extra pluim overigens voor het feit dat het materiaal ook digitaal beschikbaar is én voorzien is van een Creative Commons Licentie die ongewijzigd verspreiden toestaat.