eBooks kopen voor mijn BeBook

 Gepubliceerd door om 07:11  eBooks
apr 022009
 
BeBook (foto door: PiAir (Old Skool))

Als je een eBook reader hebt dan wil je uiteraard ook eBoeken hebben om daar op te lezen. Nou werd de BeBook geleverd met 150 gratis boeken, dus ‘op papier’ kan ik wel even vooruit. En als je de pagina’s met lange lijsten gratis eBooks mag geloven (zie o.a. deze pagina voor ruim 100 verwijzingen naar andere pagina’s/sites met gratis boeken) dan zou ik nooit ook maar een enkel probleem moeten hebben met het vinden van gratis of betaalde boeken voor mijn BeBook. De werkelijkheid blijkt helaas anders te zijn. Want hoewel het inderdaad zo is dat je op deze manier best een aardige verzameling boeken kunt verzamelen om bijvoorbeeld te lezen op vakantie, ben ik ook vaak naar een specifiek boek op zoek, of boeken van een bepaalde auteur. En dan blijkt dat dode bomen het nog altijd ruimschoots winnen van de eBooks.

In deze post vind je een verslag van een wellicht niet representatieve zoektocht naar eBooks. Wellicht niet representatief omdat het niets zegt over de mate waarin iedereen die op zoek gaat succes zal hebben. Maar het is een zoektocht die ik doorlopen heb voor boeken die ik zou willen vinden.
Mijn doel was niet om aan te tonen dat eBooks niet voldoen, ik wilde juist beschrijven dat het best meevalt. Maar dat bleek niet zo te zijn.

Disclaimer vooraf: De hieronder gekozen en besproken online winkels zijn min of meer toevallig gekozen. Bij bol.com koopt ik regelmatig boeken en de andere winkels kwamen naar voren in de zoekopdrachten. Anders dan een mogelijke klant-relatie bestaat er geen verbinding tussen mij en de winkels en ik krijg niet betaald voor het noemen van de links. Lees verder….