mrt 102009
 
“Een expertcommissie van het Europese Parlement wil per 1 juli de tarieven voor mobiel internet in het buitenland flink snoeien.

De Europarlementscommissie voor industrie wil de kosten van mobiel internetten fors verlagen. Volgens de commissie mag mobiel internetten vanuit een ander EU-land per 1 juli hooguit 50 cent per megabyte kosten. Dat is lager dan de 1 euro per megabyte die eurocommissaris Viviane Reding eerder had voorgesteld.”

(bron)

Net als met bellen vanuit het buitenland is het ook met deze bedragen zeker niet spotgoedkoop. Maar in ieder geval al een stuk betaalbaarder dan het nu soms is.

Het blijft een moeilijk punt die “caps” vanuit de EU. Het legt zowel een plafond maar in praktijk vaak ook een bodem voor de prijzen. En dat maakt de onderlinge concurrentie zeker niet sterker.
Het zal nog wel effe duren voordat de marges op telecom terug gebracht zijn naar ‘normaal’ niveau.

 Reacties uitgeschakeld voor Mobiel internetten in het buitenland moet stuk goedkoper  Tags:

Slowmotion bij verschillende snelheden

 Gepubliceerd door om 20:48  Tools
mrt 102009
 


Bekijk de video op YouTube

Er staat weer een interessante post op Gizmodo, nu met voorbeelden van filmpjes in verschillende snelheden van slowmotion.

Mijn Canon IXUS 950 IS komt niet verder van 60 beelden per seconde. De bij Gizmode genoemde Casio Exilim Pro EX-F1 (officieel gewoon een fototoestel) haalt maximaal 1200 beelden per seconde. Daarboven wordt het blijkbaar allemaal een stuk minder betaalbaar.
Dus de opnames met 5.000-10.000 beelden per seconde zoals je kunt zien bij Timewarp van Discovery blijven nog even buiten bereik.

Toch is het een ontzettend mooie techniek om het mogelijk te maken om alledaagse dingen eens goed te bekijken.

 Reacties uitgeschakeld voor Slowmotion bij verschillende snelheden  Tags: