Google Latitude v.s. trackr!

iGoogle Latitude (foto door: PiAir (Old Skool))

Op Lifehacking.nl staan twee interessante posts van Patrick Mackaaij over trackr! v.s. Google Latitude. In het eerste bericht legt hij uit wat trackr! is, en in het tweede bericht vergelijkt hij de dienst met Google Latitude.
Jammer dat de reacties uit staan, anders had ik daar gereageerd, maar nu dan maar even in een eigen post.
Ik kan me helemaal vinden in de afweging/vergelijking die Patrick maakt in zijn post. Ik heb zowel trackr! als Google Maps geïnstalleerd op mijn iPAQ. En als je, zoals Patrick blijkbaar doet, veel met de auto reist, dan is trackr! heel bruikbaar.
Maar binnen, of zoals ik vaak mee maak, in de trein, heb je op mijn iPAQ niets aan trackr! omdat daar de GPS ontvangst te slecht voor is.

En eigenlijk zou dat gewoon de ideale update voor trackr! zijn: zorg er voor dat de applicatie niet alleen van GPS gebruik maakt, maar waar nodig/mogelijk ook GSM of Wifi positionering kan gebruiken. Dan combineer je, zoals ook op de iPhone gebeurt, alle drie de mogelijkheden in één applicatie. Google Latitude kan dat al.

En om nou niet nóg een post hierover te maken vandaag, nog even dit: als je jouw locatie en de locatie van je vrienden zoals die via Google Latitude wordt bijgehouden zichtbaar wilt maken zónder de applicatie op je telefoon op te starten, dan ben je aangewezen op de iGoogle gadget
Die werkt officieel nog niet in Nederland, maar Reinier liet gisteren een reactie achter met uitleg hoe je hem toch werkend krijgt.

En het werkt inderdaad (dank je Reinier!). Al vind ik iGoogle erg lelijk en vol in vergelijking met de vertrouwde kale Google pagina die ik normaal als startpagina heb.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gert
Gert
13 jaren geleden

Ik krijg het nog niet voorelkaar. wel op de nokia n95, maar niet op de laptop op google. Mijn vraag is dan hoe moet ik dat scripje draaien?

Pierre
13 jaren geleden

Je moet eerst je iGoogle pagina in beeld brengen. Ik had daar de Latitude gadget toegevoegd door op deze link te klikken.

Die gadget geeft dan aan dat hij in Nederland nog niet ondersteund wordt.

Voeg nou deze code in, in de adresbalk van je browser: javascript:_dlsetp(‘v2=1’);

Daarna kreeg ik in Firefox de gadget wél te zien.

Gert
Gert
13 jaren geleden

Gelukt !! thanks

Patrick Mackaaij
13 jaren geleden

Ik kwam deze post tegen in mijn WordPress dashboard. Het was niet de bedoeling om de reactiemogelijkheid op Lifehacking uit te schakelen. Het doorplaatsen van mijn artikelen naar Lifehacking heb ik deels geautomatiseerd en het "sta reacties toe" vinkje ging daar blijkbaar in mee. Nu kan op beide artikelen gereageerd worden via Lifehacking. Mijn excuses hiervoor.

Inhoudelijk: Ik heb de GSM masten wel genoemd: "Hiermee kan Google je locatie ook zonder GPS bepalen door gebruik te maken van GSM masten." Dat zou zeker een mooie uitbreiding van trackr! zijn.

Ik heb direct even op het trackr! forum gezocht of ze al geattendeerd zijn op dit idee want over een gemist praten zonder trackr! er bij te betrekken leek me niet zo handig. Er is echter al over gesproken, zie http://forum.trackr.nl/search/SearchR

N.B.: Op mijn eigen blog schakel ik de reacties over het algemeen wel uit. In de praktijk is de kwaliteit van reacties via de comments niet zo hoog, maar bij Lifehacking is het gebruikelijk dat deze mogelijkheid open staat en zijn de reacties over het algemeen kwalitatief beter.

Pierre
13 jaren geleden

@Patrick: dank voor de waardevolle aanvulling!