Google Gears op je mobiel

Google Gears - Klik voor grotere versie

Toen ik Google Gears op mijn laptop installeerde voor het script waar ik gisteren over schreef had ik het al even voorbij zien komen: Google Gears voor Windows Mobile.
Ik kende het nog niet en heb het toch maar even geïnstalleerd. En wat blijkt, na installatie ervan kan ik op mijn iPAQ 914c ‘gewoon’ in Internet Explorer Mobile gebruik maken van de locatiebepaling via GSM en/of Wifi.

De pagina met Google Maps die ik gisteren liet zien kan IEM niet weergeven, maar Google heeft zelf een voorbeeldscript beschikbaar staan dat wel probleemloos getoond wordt.

Ik merkte wel dat er een heel groot verschil zit tussen alleen gebruik van GSM voor locatiebepaling en Wifi. Tenminste op mijn iPAQ. Als ik de Wifi uit heb staan, dan plaatst het script me consequent in Amsterdam, met als coördinaten (52.35,4.917). Schakel ik de Wifi van het toestel in, dan krijg ik een exacte(re) locatiebepaling, ook als ik geen verbinding maak met die router (het ophalen van de webpagina gebeurt dan via mijn GPRS verbinding).

Roy Janssen gaf gisteren in een reactie op het bericht over de test met Google Gears op een laptop aan dat hij (ook) steeds als zijnde in Amsterdam wordt weergegeven. Het kan zijn dat dat de standaard locatie is die de API doorgeeft als je locatie niet bepaald kan worden.

Hoe dan ook, het is duidelijk een periode met stevige stappen als het gaat om locatiebepaling op mobiele apparaten zonder dat daarbij GPS nodig is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wim
Wim
13 jaren geleden

Op ben op het werk ook bezig met Google gears in combinatie met Windows mobile. Alleen loop ik tegen de beperkingen van die IE6 browser. Dan maar wachten tot Gears ook voor Opera uitkomt.

Pierre
13 jaren geleden

Hmm, de sterretjes zorgden voor rare effecten.
Maar welk soort problemen doel je op in combinatie met Google Gears?