Kindle 2.0 – nog steeds niet voor Europa

Kindle 2 - Klik voor grotere versie
“As expected, at today’s event Amazon has unveiled the next generation of its portable e-book reading/distribution device, Kindle 2.0.
The device itself is definitely slicker (read: less ugly) than its predecessor; 0.36-inches thick, minimal design, curved lines. You could almost call it beautiful, if it weren’t so damn big compared to most other electronic portable devices nowadays. But, there’s a reason for it: it’s not just another e-book reader; it’s supposed to be the new book: at least Amazon’s Jeff Bezos wants us to believe that.”

(bron)

Tja, ik heb afgevraagd of ik hier wel een bericht over zou schrijven. Maar voor het archief is het toch wel handig om te markeren dat vandaag de Kindle 2.0 geïntroduceerd is door Amazon. Beter dan de eerste versie, al is niet iedereen het daar mee eens, maar nog steeds niet in Europa verkrijgbaar en gezien de wijze waarop Amazon zich ook bij bijvoorbeeld de MP3-winkel al meer dan een jaar beperkt tot verkoop in de VS verwacht ik niet dat dat heel snel zal veranderen. Zeker niet als ze de exemplaren in de VS al niet aangesleept krijgen.

Of het de beste e-boek reader is die er te koop is weet ik niet eens. Maar de lange accuduur, de ruime hoeveelheid geheugen en het feit dat internetverbinding ook onderweg bij de aanschaf inbegrepen is vind ik wel aantrekkelijk.
Voorlopig ziet het er echter toch nog naar uit dat ik komende zomer weer gewoon een dikke stapel boeken op dode bomen mee op vakantie neem.

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Rene Nederhand
Rene Nederhand
12 jaren geleden

Je kunt ook gewoon een Irex reader kopen als je die stapel boeken wilt thuislaten .

iphone_belgium
12 jaren geleden

Ja de Kindle 2.0 scoort slecht en de Irex reader stuk beter !

Annet
12 jaren geleden

Er is ook nog de Bebook http://www.bebook.nl , die wel gewoon in Nederland te koop is, en waar bijvoorbeeld gadgetgoeroe Vincent Everts erg over te spreken is. Kost 289 euro bij pdashop.nl. Best een aardig Kindle alternatief vind ik.

Annet
12 jaren geleden

Zie net dat de link voor de Bebook niet klopt. Dat moet zijn http://mybebook.com Is ook te koop via Dixons en MediaMarkt.

Pierre
12 jaren geleden

@Rene: Wellicht, als de iLead van iRex niet meer 699 euro kost.

@iphone_belgium: Kun je me een link leveren naar een plek waar ik daar meer over kan lezen?

@Annet: Ah, dank je voor die link. Het filmpje op de site en op YouTube is helaas al wat ouder, dwz voor hun vorige firmware upgrade die ook DRM ondersteuning toevoegt. In het filmpje bij nu.nl zijn ze er ook tamelijk enthousiast over (al ruikt het niet naar boek).
De prijs van 329 euro zoals hij nu ook bij PDAshop te koop staat is een stuk beter dan van de iLead.

Jammer van het ontbreken van Wifi en de langzame USB verbinding, want de ondersteuning voor PDF, DOC en (blijkbaar) 20 andere formaten maakt het nu dus wel veelzijdig.
En RSS-ondersteuning is natuurlijk prachtig, maar niet als je daarvoor een kabeltje aan je laptop moet hangen.

Het maakt hem daarom nog geen directe Kindle-killer. Natuurlijk, de Kindle vergt op het moment conversie van DOC en PDF.
Maar de draadloze toegang via 3G die in de prijs inbegrepen is (en dan is $359.00 een heel scherpe prijs), 16 grijstinten (in plaats van de 4 van de Bebook) bij een even groot scherm (beiden 6 inch), 2GB intern geheugen (tegenover 512MB van de BeBook) zijn punten waarbij de Kindle beter scoort.
Maar de BeBook is natuurlijk wel gewoon in Nederland te bestellen en wordt dan gratis verzonden.

OK, correctie ten opzichte van mijn vorige uitspraak: Wellicht moet ik maar even wachten met het aanschaffen van boeken op dode bomen voor de komende zomer. Wie weet wat er tussen nu en juli nog verandert.

Kindle-gek
Kindle-gek
12 jaren geleden

Al die andere readers vind ik heel niet interessant… daar zijn amper boeken voor. De boeken die er zijn, zijn oud en/of duur…
Ik wil gewoon een kindle en bestellen bij amazon.com.
Ik snap de auteursrechtenkwestie wel, maar papieren boeken kun je ook uit amerika halen, dus dat verschil snap ik dan weer niet.