feb 092009
 
Kindle 2 - Klik voor grotere versie
“As expected, at today’s event Amazon has unveiled the next generation of its portable e-book reading/distribution device, Kindle 2.0.
The device itself is definitely slicker (read: less ugly) than its predecessor; 0.36-inches thick, minimal design, curved lines. You could almost call it beautiful, if it weren’t so damn big compared to most other electronic portable devices nowadays. But, there’s a reason for it: it’s not just another e-book reader; it’s supposed to be the new book: at least Amazon’s Jeff Bezos wants us to believe that.”

(bron)

Tja, ik heb afgevraagd of ik hier wel een bericht over zou schrijven. Maar voor het archief is het toch wel handig om te markeren dat vandaag de Kindle 2.0 geïntroduceerd is door Amazon. Beter dan de eerste versie, al is niet iedereen het daar mee eens, maar nog steeds niet in Europa verkrijgbaar en gezien de wijze waarop Amazon zich ook bij bijvoorbeeld de MP3-winkel al meer dan een jaar beperkt tot verkoop in de VS verwacht ik niet dat dat heel snel zal veranderen. Zeker niet als ze de exemplaren in de VS al niet aangesleept krijgen.

Of het de beste e-boek reader is die er te koop is weet ik niet eens. Maar de lange accuduur, de ruime hoeveelheid geheugen en het feit dat internetverbinding ook onderweg bij de aanschaf inbegrepen is vind ik wel aantrekkelijk.
Voorlopig ziet het er echter toch nog naar uit dat ik komende zomer weer gewoon een dikke stapel boeken op dode bomen mee op vakantie neem.