Vraag: Hoeveel mail moet je kennen?

 Gepubliceerd door om 21:31  Onderwijs
feb 082009
 
Tedd-e-mail (foto door: polomex)

Interessante discussie/vraag gehad over e-mail. Dit was een voorstel voor een cursus waarbij cursisten (thuisgebruikers) oefeningen gegeven werden om te leren e-mailen.
Daarvoor moesten ze mails versturen (met/zonder attachments), contactpersonen beheren etc. met zowel 1) GMail, 2) Hotmail/Live.com én 3) Outlook Express.

En dat was iets wat me simpelweg erg veel leek. Maar van de andere kant kon ik me ook wel weer wat voorstellen bij de aanpak. Als je met deze drie verschillende omgevingen om leert gaan zou je ook in staat moeten zijn een van de andere beschikbare mailomgevingen te gebruiken.
Maar, de tegenvraag is dan ook wel of van deze cursisten verwacht kan worden dat ze ooit met een andere mailomgeving te maken zullen krijgen dan die wat ze nu tijdens de cursus gebruiken. Met andere woorden, kun je ze niet beter goed leren werken met één van de drie omgevingen in plaats van ze een beetje leren werken met alle drie.

Van studenten die aan een HBO opleiding beginnen zou je nog kunnen stellen dat ze met zulke veranderingen om moeten leren gaan. Maar van een gewone thuisgebruiker?
Ik ben er nog niet uit. Jij wel? Ik hoor het graag in de reacties!