Leraar24 – lees voor gebruik de bijsluiter!

leraar24 - Klik voor grotere versie
“Vandaag zal Minister Plasterk persoonlijk het startschot geven voor een nieuw initiatief van Kennisnet, Ruud de Moor Centrum (Open Universiteit), SBL en Teleac/NOT: Leraar24.”

(bron)

Via Margreet van den Berg kwam ik bij de site Leraar24, een samenwerking tussen Kennisnet, Ruud de Moor Centrum, SBL & TeleacNOT. De site wordt vandaag geopend door Minister Plasterk maar is (uiteraard) al gewoon online te bereiken. Van wat ik er van gezien het zijn het korte filmpjes die steeds een onderwerp introduceren.
Margreet merkte op dat het jammer was dat je de filmpjes niet kunt embedden en dat haar ook niet duidelijk geworden was onder welke licentie de filmpjes beschikbaar gesteld werden. Ik ging binnen de site op zoek en kwam al snel bij de disclaimer pagina die ook de beschrijving van rechten en voorbehouden blijkt te bevatten.
Ik zal je de samenvatting geven: jij mag niks zonder schriftelijke toestemming en zij mogen alles.
Het is maar goed dat meedoen ook zo’n hoge drempel heeft gekregen, je mag een mailtje sturen, dan nemen ze contact met je op.

Jammer, jammer, jammer. Waarom nou zo bang voor gebruik van jullie materiaal? Er wordt al (heel goed!) een klein, niet storend maar heel duidelijk, logo van de site op de videos geplaatst, zoals je ook in de screenshot kunt zien. Had nu ook nog even een afsluitend frame met de copyrightbepaling, verwijzing naar de makers en de site opgenomen, dan was het toch helemaal geen enkel probleem geweest als de materialen ingevoegd worden in andere sites?

Aanpassen van de voorwaarden en meer open maken van de site lijken me dus erg aan te bevelen. Dan lijkt het me een aardige toevoeging aan het online aanbod van digitale leermaterialen.

[update 19-3-2009] zie ook dit bericht naar aanleiding van de gewijzigde voorwaarden.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
11 jaren geleden

Wilde het persbericht eerst negeren, maar na lezing van jullie verhalen bedacht ik me dat we er eigenlijk met z’n allen juist wel aandacht aan moeten besteden, maar dan op onze manier (dus ieder op zijn/haar eigen manier:-) Dus heb ik toch ook maar een duit in het zakje gedaan, snel, ongenuanceerd en in d ebaas z’n tijd:
Blijvend in ontwikkeling

karinwinters
11 jaren geleden

Ga er ook wat van vinden,het is ook een beetje mengelmoes van leren door docenten en leren aan leerlingen en veel niet af. Zou ook open moeten staan voor commercielen :-) heb wel wat ideetjes hier in Putten.
Net als de wikiwijs allemaal dichte eenrichtingsdeuren