Van Outlook Express naar Windows Live Mail


Microsoft wil het gebruik van Outlook Express verder ontmoedigen. Liever zien ze dat we allemaal overstappen op Windows Live Mail. Om dat bereiken schakelen ze per 30 juni 2008 de koppeling tussen Hotmail en Outlook Express uit (zie ook dit bericht). Gisteren (30 april) lukte het mijn Outlook Express client al niet meer om de mail bij Hotmail op te halen. Ik weet niet of dat een tijdelijk probleem was, maar het was aanleiding voor mij om dan toch alvast Live Mail maar even uit te proberen.
Ik heb de migratie meteen opgenomen in een screencast. Als ik dus af en toe verrast klink door wat er gebeurt dan komt dat omdat ik zelf ook meestal niet vooraf wist wat er zou gaan gebeuren. De opname duurt 10 minuten en 40 seconden.

Online
* Via YouTube
* Als streaming WMV
* Als streaming Quicktime

Downloaden
* video WMV-versie (22MB) * video Quicktime-versie (9MB) * video iPhone-versie (30MB)

Nu na een dag gebruiken ben ik er gemengd tevreden mee.
Handig is dat Live Mail al standaard de mogelijkheid heeft om zichzelf te verkleinen naar het systeemvak. Daar moest ik bij Outlook Express een apart tooltje voor gebruiken.
Vervelend is dat de SPAM-filter nu voor alle mailaccounts geldig is. Voor Hotmail mag hij streng filteren, maar de GMail mails zijn al gefilterd en daar hoefde wat mij betreft de filter niets mee te doen. Daar moet ik nu vaker aangeven dat mails geen SPAM zijn dan voorheen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Michel
14 jaren geleden

Was er toch wel net één van m’n cursisten die deze vraag stelde!
Bedankt Pierre.

Pierre
14 jaren geleden

Graag gedaan! En dank je voor het even laten weten. :-)

Pieter Habets
Pieter Habets
14 jaren geleden

Ik gebruik al ruim een week Live mail en ben er ook niet echt gelukkig mee. Een slechte zaak is het in ieder geval dat de spellingscontrole voor nederland geen woordenboek heeft.

Pierre
13 jaren geleden

Zie ook dit bericht over het uitstellen van de aangekondigde datum van stopzetten van de ondersteuning.