dec 192008
 
SURFMedia Code - Klik voor grotere versie

Michiel Schok van SURFnet reageerde afgelopen week op mijn post over het Embedden van High Definition Video die bij SURFmedia.nl is opgeslagen. Hij gaf aan dat je wél kon bepalen hoe groot de video weergegeven wordt als je een iframe gebruikt om de video aan een pagina toe te voegen. Die iframe optie is nodig als je een video hebt waarvoor gebruikers ingelogd moeten zijn.

En hoewel het nog steeds geen oplossing is voor het feit dat de benodigde bandbreedte bij het op deze manier verkleinen van de weergave niet omlaag gaat, maakt dit het wel mogelijk om ook voor SURFmedia een pagina te maken waarmee je eenvoudig de benodigde codes kunt genereren.

Je hoeft hier alleen maar de URL in te plakken die je ziet bij de optie “Embedded player”, dan (eventueel) de gewenste breedte van de weergave aan te passen en op “Generate!” te drukken.
De pagina genereert dan (net als bij YouTube) vier verschillende codefragmenten:
* Embedded weergave van standaard definition video
* iframe weergave van standaard definition video (noodzakelijk bij gebruik afscherming)
* Embedded weergave van breedbeeld video (zoals bij HD gebruikelijk)
* iframe weergave van breedbeeld video (zoals bij HD gebruikelijk; noodzakelijk bij gebruik afscherming)

Je kunt de code dan eenvoudig selecteren door in het vak te klikken, kopiëren en dan in je webpagina/blogpost/leeromgeving plakken. Voor High Definition video is de breedte van 475 pixels prima, als je een kleinere video hebt (dus minder breed dan 475 pixels) , dan moet je dat getal even aanpassen aan de breedte die je bij de video op SURFmedia ziet staan. Het script doet dan de rest. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor SURFmedia High Definition video embedden #2  Tags:
dec 192008
 
Lecture Capture - Klik voor grotere versie

Er is al weer een nieuwe uitgave beschikbaar in de serie “7 things you should know about…” van Educause. Deze keer gaat het over Lecture Capture.
Ik moet bekennen dat ik er sceptisch over was toen ik begon te lezen. Het opnemen van colleges en presentaties is een tamelijk uitgebreid onderwerp. Maar ze weten toch wel veel van de essentiële punten aan te stippen, al is het uiteraard steeds maar kort.

Wel werd ik even op het verkeerde been gezet. Ik dacht dat ze bij #1 “What is it?” ook zomaar screencasting op dezelfde hoop gooiden. Maar ze noemen daar Camtasia Relay van Techsmith, en dat is een heel ander product dan Camtasia Studio (eveneens van Techsmith). Camtasia Replay kun je wel in de categorie lecture capture software scharen.
Downloaden dus en lezen.

 Reacties uitgeschakeld voor Zeven dingen die je moet weten over “Lecture Capture”  Tags: ,