SlideShare uitbreidingen

Slideshare documenten - Klik voor grotere versie

Ik ging naar de developers pagina’s van Slideshare vanwege hun nieuwe PowerPoint 2007 plugin (daarover zometeen meer). En daar zag ik dat ze niet alleen een presentatie over die plugin en een filmpje bij Vimeo beschikbaar hadden, maar ook een document.
En dat document werd gewoon in de pagina weergegeven. Maar het document stond niet bij Scribd, het stond gewoon bij Slideshare zelf. Nou heb ik vast niet zitten opletten, maar ik kende die optie bij Slideshare nog niet.
Opties voor bestandsformaten zijn: Microsoft Office: doc, rtf, xls; OpenOffice: odt, ods en natuurlijk mag het ook een pdf zijn.

Conversie gaat heel snel, tenminste deze keer wel. Mijn document over HD Video in lesmateriaal stond er in een paar minuten.
Functionaliteiten die verder gaan dan Scribd heb ik nog niet kunnen ontdekken.

Maar…dat wordt wellicht anders als de nieuwe PowerPoint plugin eveneens uitgebreid wordt naar Word ondersteuning.
Ik heb op mijn laptop hier Office 2003 geïnstalleerd staan. Maar met de nieuwe plugin voor Office 2007 kun je presentaties direct vanuit PowerPoint op Slideshare publiceren én updaten. En je kunt bestaande presentateis vanaf Slideshare direct weer in PowerPoint laden en bewerken (ik neem aan als de download optie beschikbaar is).

ReadWriteWeb noemt het daarom social software. Ik weet niet of het dat niet al gewoon was, maar het maakt de integratie van offline en online werken hoe dan ook weer een stukje eenvoudiger en prettiger.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Dries Van Gils
12 jaren geleden

Dat lijkt me enorm handig: presentaties vanuit powerpoint onmiddellijk uploaden EN later eventueel aanpassen en updaten.
Ikzelf worstel al een tijdje met de vraag hoe ik op de meest efficiente manier mijn vele presentaties aan mijn leerlingen beschikbaar kan stellen. Het nadeel van slideshare vind (voortaan: vond?) ik dat je er dan steeds weer achteraf aan moet denken om de presentatie te uploaden en bij elke kleine aanpassing (doe ik vaak) moet je ze opnieuw uploaden.

Nu hopen dat openoffice snel met iets vergelijkbaars komt, want office 2007 heb ik niet op mijn netbook.