dec 122008
 
FYP - Klik voor grotere versie
“Binnen de muren van Fontys werken momenteel ongeveer 750 medewerkers van 35 jaar en jonger. Het Young Professionals netwerk organiseert voor hen activiteiten en steunt initiatieven die een bijdrage leveren aan: – het opbouwen en uitbreiden van een eigen netwerk;
– het delen van kennis;
– het actief vorm geven aan de eigen loopbaan;
– het persoonlijk ontwikkelen en profileren;
– creatief en innovatief bezig zijn.

Fontys Young Professionals wil een netwerk en een platform zijn dat bindt, boeit en leden uitnodigt mee te denken over vraagstukken en uitdagingen waarmee Fontys wordt geconfronteerd. Ook wil Fontys Young Professionals haar leden de mogelijkheid bieden om over de grenzen van instituten en afdelingen heen te kijken.”

(bron)

Fontys heeft er sinds deze week een netwerk bij. Een netwerk voor die 750 jonge honden die binnen de organisatie actief zijn. Bij de eerste bijeenkomst afgelopen dinsdag waren er zo’n zeventig aanwezig. Ze worden geacht flink van zich te laten horen en in staat te zijn “met eigenzinnige oplossingen te komen voor bestaande Fontys vraagstukken”.

Strak plan….Waar kan ik me aanmelden?…Hoe bedoelt u, mag niet?!…Te oud?…Omdat ik meer dan 35 jaar geleden geboren ben?…Hoe zat dat met dat “je bent zo oud als dat je je voelt?” waar iedereen me normaal me om de oren slaat?
Toen ik 24 was en net bij Fontys ging werken was er sprake van initiatieven om de “oudere, ervaren collega’s” toch maar vooral binnen de tent te houden. Toen hoorde ik daar niet bij omdat ik te jong was. Nu ben ik te oud. Leeftijdsdiscriminatie is het, en niets anders.

De Young Professionals gebruiken op hun site zelf te term “ervaren Fontysrot” voor collega’s van 35+. Het lijkt me tijd dat wij ook maar een eigen netwerk gaan opzetten. Het Fontys Kranige Ouwe Knarren netwerk. Moeten we bij de eerste vergadering maar eens lang en rustig nadenken (zoals oudjes dat doen) over de vraag of we die jonge broekies er niet ook gewoon bij willen hebben. Kunnen ze nog wat leren van de Fontysrotten. ;-)

N.B. De website van de Young Professionals zit achter de login, het verslag van de Mediatheek over de kick-off bijeenkomst niet.

Drenthe College in de schijnwerpers

 Gepubliceerd door om 17:45  Edubloggers
dec 122008
 
Verboden Toegang (foto door: illustir)
“Normaal gesproken ‘klap ik niet uit de school’ maar vandaag moet ik deze met mezelf afgesproken ‘beroepscode’ helaas doorbreken om te voorkomen dat mensen die het afgelopen jaar mijn presentaties hebben bijgewoond -waar ik een enthousiast en bevlogen pleidooi hield over het gebruik van Youtube in de les- vanuit een andere bron horen wat ik hier bekend maak.”

(bron)

Een terecht beroepscode, want bloggen over je werk is niet geheel zonder risico en met reden.
Het (inmiddels even uitgestelde) plan ([update] zie ook deze update van Willem) van het Drenthe College om met ingang van vandaag zowel YouTube als Hyves te blokkeren zorgde er echter voor dat Willem Karssenberg voor een keer wél uit de school klapte in zijn post van gisterenavond.

Via Twitter en RSS verspreidde de verontwaardiging zich en natuurlijk was Willem zo slim om zijn blogpost ook in de organisatie door te sturen naar de betrokkenen.

Het resultaat:
Op zijn blog staat de teller van de reacties op het moment op 61.
Als je vandaag zoekt op Drenthe College via Google, dan staat de post van Marie-Jose Klaver getiteld “Drenthe College verbiedt Hyves en YouTube” op de eerste pagina met resultaten.
En het is zeker niet het enige bericht naar aanleiding hiervan. In willekeurige volgorde:
* Nou breekt zijn klomp
* Wat jammer nou toch, reactie op blog van Willem Karssenberg
* Onbenullig
* Forbidden!
* Onderwijs 21e eeuw: YouTube op school geblokkeerd?
* Sites blokkeren op school
* Hoe bereid je studenten voor op de toekomst?
* EEEEDEeeeots!!
* Plaatsvervangende schaamte en excuses
En het aantal zal ongetwijfeld nog toenemen. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Drenthe College in de schijnwerpers  Tags: