Matthew Ebel On Tour op Ustream

 Gepubliceerd door om 20:57  Edupodcast
dec 102008
 
Matthew Ebel - Klik voor grotere versie

Het is heel jammer dat ze voor Europeanen op zo’n vervelend (laat) tijdstip vallen, maar als je niet al te vroeg naar bed hoeft zou ik je zeker aanraden een van de vier live optredens van Matthew Ebel op Ustream mee te pikken.
Ik heb bij zijn vorige tour twee van zijn optredens op die manier meegemaakt en het is heel leuk. Hij stond in zijn kelder met twee camera’s op zich gericht: eentje op zijn handen zodat je hem keyboard kon zien spelen en eentje op zijn gezicht. Hij las op het scherm de chat mee en reageerde daar op en speelde intussen een aantal van zijn liedjes live.

De optredens zijn:
10 december 2008 – 23:00 uur (vanavond!)
16 december 2008 – 00:00 uur (middernacht)
24 december 2008 – 01:00 uur (’s nachts)
31 december 2008 – 02:00 uur (’s nachts)

Je hebt niet meer nodig dan een browser, aanmelden vooraf hoeft niet, gewoon naar deze pagina gaan.

Ken je zijn muziek nog niet, kijk dan maar eens hier op YouTube daar vind je een hele verzameling opnames van live optredens. De optredens van de vorige keer staan weliswaar nog op Ustream.tv maar die spelen om de een of andere reden op dit moment bij mij niet af. Ik neem aan dat je morgen de opnames van vanavond wel probleemloos kunt beluisteren/bekijken.

En op deze pagina kun je zijn natuurlijk ook muziek kopen. Het is tenslotte zijn broodwinning!

[update] De opname van 10 december 2008 staat nu online. De Nederlandse Twitteraars waren ruim vertegenwoordigd. :-)

 Reacties uitgeschakeld voor Matthew Ebel On Tour op Ustream  Tags:
dec 102008
 

Hmmm, wordt zo te zien toch nog een tijdje mezelf inhouden als het gaat om het komen van een mini camera die ook High Definition video kan opnemen. We hebben nu de keuze tussen de Flip Mino HD en de Kodak Zi6, maar ook de opvolger van de Creative Vado, de Creative Vado HD doet nu aan 1280×720.

Dat niet alleen de resolutie bepalend is, laat bovenstaand voorbeeld wel zien. Daarbij zitten de Flip Mino HD en de Zi6 met een elastiek aan elkaar vast. Ik vind de kwaliteit van Zi6 een stuk beter. En dat is jammer want de Mino HD is weer een stuk kleiner.
Je kunt er dus op rekenen dat de modellen zich nog wel even zullen blijven opvolgen.

Overigens vind ik de HDMI uitgang die de Vado HD heeft niet eens zo reuze belangrijk. Niet als het toestel een slechtere beeldkwaliteit zou hebben als de andere twee.

(getipt door bright.nl)