Er bestaan geen domme vragen….

…maar mocht iemand je zo af en toe een vraag stellen die hij/zij eigenlijk heel eenvoudig had kunnen beantwoorden door eventjes Google te gebruiken, dan kun je dat nu heel eenvoudig en netjes oplossen.

Bijvoorbeeld: “Wat is Web 2.0?

Ik moet bekennen dat ik eigenlijk best wel moeite had om een vraag te verzinnen die ik eigenlijk wel een beetje overbodig vond.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Coen A.
15 jaren geleden

Dom klinkt als iets verwijtbaars. Mag je mensen verwijten dat ze minder thuis zijn op het web? Ik dacht redelijk ervaren te zijn maar inmiddels hebben mijn kinderen me links en rechts ingehaald met web-vaardigheden. Google helpt me hen nog een beetje bij te benen doch mijn achterstand haal ik nooit meer in……..

Pierre
15 jaren geleden

@Coen: Nee, iemand zijn kennisniveau mag nooit een verwijt zijn.
De titel gebruikt ‘dom’ ook met een knipoog. Ik moest gewoon ontzettend lachen toen ik de site zag. En zoals ik al schreef in het bericht, ik kan/kon eigenlijk geen enkele vraag verzinnen die ik écht zo "dom" vind dat ik zelf zo lomp zou zijn om een link naar deze site terug te sturen als antwoord.

René
René
15 jaren geleden

Ik denk dat het niets met dom te maken heeft, meer met gemak(zucht?) Als ik tussen studenten ben stellen ze ook veel lossefloddervragen. Mijn eerste antwoord is dan: "wat heb je tot nu toe gedaan om het antwoord te vinden?" De stilte die dan meestal valt spreekt boekdelen. –:)

Pierre
15 jaren geleden

@René dat is omdat ze denken "Wat denk je, aan jou vragen was toch een logische eerste stap?" ;-)