Google Lively Exit

Lively - Klik voor grotere versie

Bij techcrunch las ik het nieuws dat Google na slechts een paar maanden al besloten heeft om de stekker uit hun 3D chatdienst Lively te trekken.

Het is verrassend snel, maar gezien het complete gebrek aan buzz en nieuwsgierigheid die de omgeving opriep wellicht het beste. Ik was op vakantie toen Lively gelanceerd werd maar heb in augustus wel nog de plugin gedownload en een avatar aangemaakt. Maar omdat het me na die eerste keer niet duidelijk werd wat het nou meer was dan een mogelijkheid om met een wel grappig uitziende avatar te chatten ben ik er daarna niet meer terug gekomen.

Interessant is natuurlijk wat dit betekent voor de verdere plannen van Google op dit gebied. Ze beschikken over de benodigde componenten. Wellicht lag deze poging tot integratie simpelweg net te ver van de verschillende technologieën die op andere plekken binnen Google ontwikkeld worden.