iPod Touch als mobiel multimedia device

 Gepubliceerd door om 20:01  iOS
nov 162008
 
Last.fm op ipod touch (foto door: PiAir (Old Skool))

Ik had de iPod Touch eigenlijk niet aangeschaft om er muziek mee te luisteren. Het via een kabeltje synchroniseren van muziek naar mijn ‘oude’ iPod Video en het steeds met een koptelefoontje op lopen bleek toch niet altijd handig. Zeker in huis niet.
Maar met de tweede generatie iPod Touch is dat nu hard aan het veranderen. Via een tweet van Fred Zelders gisteren kwam ik via favtape.com weer eens bij last.fm. Daar was ik al een tijdje niet meer geweest, applicatie stond niet meer geïnstalleerd en via de browser luisteren was niet altijd handig.

Maar last.fm blijkt ook een gratis iPhone/iPod Touch applicatie beschikbaar te stellen. Helaas niet in de Nederlands winkel. Maar ook daar had Fred een tip voor. Op deze site kun je lezen hoe je heel eenvoudig een account aan maakt voor de application store in de VS. En nu draait de last.fm client zonder problemen op mijn iPod Touch. Zonder headset maar lekker via de speakertjes die voor gewoon luisteren in huis voldoende zijn. Wil ik meer power, dan sluit ik hem aan op de muziekinstallatie.

En nou blijk ik opeens een haast onuitputtelijk aanbod van muziek bij me te hebben. In een apparaatje dat nauwelijk dikker is dan een bierviltje.

Bijna net zo verbluffend is Mobinews. Een soort ‘uitzending gemist’ voor de iPhone/iPod Touch met een 20-tal kanalen, waaronder uitzendingen van de NOS en de NPS. Met twee keer klikken kwam het 8 uur journaal voorbij, nog even doorklikken en ik had toegang tot alle afleveringen van Klokhuis van afgelopen weken. Nou moet ik hem helemaal uit de buurt van mijn kinderen houden anders zie ik hem niet meer terug. Ongelofelijk.

Deel dit bericht:

  Een reactie aan “iPod Touch als mobiel multimedia device”

Reacties (1)
  1. is wel slecht voor de gezondheid???

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.