Bezoek aan het Kennedy Space Center

Kennedy Space Center (foto door: PiAir (Old Skool))

Vast onderdeel van de Edutrip reizen naar de Educause conferentie is een uitstapje op de dag voordat de conferentie begint. Het is een leuke en praktische manier om er even met de gehele delegatie op uit te gaan. Netwerken en elkaar leren kennen is immers ook een deel-doelstelling van de Edutrip.
Dit jaar stond er een bezoek naar het Kennedy Space Center op het programma.
Het was een leerzaam en interessant bezoek, onder leiding van een ervaren gids, met de bekende mixed feelings die daar bij horen. Ik vind het heel slim en verstandig dat de NASA zo’n ‘pretpark/informatiecentrum’ in het leven heeft geroepen (overigens nadrukkelijk niet met belastinggeld onderhouden!) om het Amerikaanse volk voor te lichten over wat ze allemaal doen en gedaan hebben. Het is indrukwekkend om tussen de raketten door te lopen, in en onder een Orbiter door te lopen en ook de ‘lauch experience’ waarbij je een ‘bijna echte’ sensatie van het gelanceerd worden met de Space Shuttle kunt meemaken (er waren toch genoeg grote en kleine bezoekers die vooraf de nodige bedenkingen hadden) is leuk om mee te maken.

Meer bedenkingen had ik bij de ‘lunch met een astronaut’. Maar ook dat viel heel erg mee. John M. Fabian, de austronaut die ons aan het einde van de lunch opzocht en de microfoon kreeg om wat over zichzelf te vertellen bleek een vriendelijke en leuk vertellende meneer.
Bij de lunch waren heel wat jonge kinderen aanwezig die allemaal vragen voorbereid hadden en die dan ook nog zelf durfden te stellen nadat ze een microfoon onder hun neus gestopt kregen.
Jazeker, je moet goede cijfers halen en goed zijn in wiskunde om een astronaut te kunnen worden.

Het bezoek aan het het Apollo/Saturn V centrum was eveneens de moeite waard, al maakte dat ook wel duidelijk dat het voor de NASA moeilijker blijkt dan voorheen om haar bestaansrechts te verantwoorden. Het is al weer 30 jaar geleden dat ze voor het laatst op de maan geweest zijn, ze willen er wel weer naar terug, maar het is even de vraag of zij er (weer) als eerste terug zijn.

De raket in de hal was meer dan indrukwekkend. Ik heb er een filmpje van gemaakt terwijl ik er langs liep van onderkant naar de bovenkant.
Ik liep redelijk snel door (moest even opletten dat ik niemand omver liep) maar was gewoon anderhalve minuut onderweg! Dat vind ik indrukwekkender klinken dan dat hij 100 meter hoog is.

Meer foto’s en korte filmpjes kun je vinden op Flickr en uiteraard op de Edutrip 2008 site.

Voor vandaag staan een podcast interview bij de Educause organisatie op het programma en een preconference getiteld “How to Redesign a Course for Hybrid Delivery“. Maar nu eerst ontbijt (het is 06:14 uur hier)
Gisteren had ik tijdens de dag en avond nog niet eens fatsoenlijke GSM ontvangst (blijkbaar overdag het gevolg van alle zooi die NASA de lucht in stuurt), dus dan loopt het posten wat vertraging op.

Oh, en we hebben al één alligator gezien!