Touchscreen Eee voor linkerhanden

eee touch - Klik voor grotere versie

De frequentie van posten deze week zal in verband met de herfstvakantie aan huis (ben niet weg, dus wel online) wat lager liggen, maar dit bericht kon ik niet voorbij laten gaan.
Er was al een bericht van een aangekondigde eeePC 901 mét ingebouw 3G modem, ook al een aankondiging van een eeePC met touchscreen, maar nu is er een pre-order mogelijk van een eeePC in een all-in-one iMac achtige behuizing. Ideaal dus als je het helemaal niet ziet zitten om zélf een touchscreen in je eeePC in te bouwen.

Interne specificaties van het apparaat zijn een beetje vergelijkbaar met een 901, dus Atom 1.6GHz, 1GB intern geheugen, 1.3megapixel webcam, stereo microfoon, Windows XP Home, maar met een 15,6 inch beeldscherm en een 160GB harde schijf. Netwerktoegang draadloos via 802.11 b/g/n of via een kabeltje en dan wordt nu ook gigabit ehternet ondersteund. Een kabeltje heb je helaas ook nodig voor het bijgeleverde toetsenbord en de muis.
Het gewicht ligt met 4,3 kg ook een stuk hoger dan bij de 901.
Hij is niet goedkoop, 599 euro inclusief verzendkosten, maar zeg nou zelf, als je nu twijfelt over de aanschaf van zo’n digitale fotolijst, dan kun je beter een paar euro meer uitgeven en zo’n eeePC aan de muur hangen. Heb je heel wat meer aan.