Menu
Categorieën
Ubuntu eee met Touchscreen
3 oktober 2008 Netbooks
Ubuntu eee met Touchscreen driver (by PiAir (Old Skool))

Ik heb hem draaien, maar ik kan nog niet zeggen dat ik al “om” ben: Ubuntu eee inclusief ondersteuning voor mijn touchscreen. De op maat gemaakte interface werkt nog niet altijd intuïtief (voor mij dan), maar de installatie van het geheel bleek achteraf toch nog mee te vallen toen ik eenmaal de juiste instructies te pakken had.

Uiteindelijk kon ik ‘gewoon’ de drivers van deze website downloaden, de setup daarvan uitvoeren en daarna het bijgeleverde tooltje om te calibreren. Niks geen handmatig editen van xorg.conf meer nodig. Helaas verteld de readme die bij de drivers zit wel hoe je hem moet installeren maar niet dat je daarna in /usr/local/TouchKit_x14 het calibratie programma kunt vinden.
Dat is duidelijk het nadeel van gedateerde blogposts voor een combinatie van tools die nog flink in ontwikkeling is.

Ubuntu draait nu op een 8GB SD-kaart. Dus als ik wil booten in Ubuntu in plaats van XP verwissel ik het kaartje, start de eeePC opnieuw op en hou ik ESC ingedrukt zodat ik er voor kan kiezen van het SD-kaartje op te starten.

Als ik tijd heb maak ik er een uitgebreide screencast van, maar omdat dat betekent dat ik het kaartje weer leeg moet gooien, wil ik er eerst nog even verder mee spelen.

"2" Comments
  1. Ik kijk er alvast naar uit. Op het net vind ik enkel behoorlijk complexe handleiding om dit voor mekaar te krijgen.

  2. Wij zijn ook aan het experimenteren. op eeeusers.nl op asus Eee pc

Reacties zijn niet toegestaan
*