Goewie wat een GUI

GUI - Klik voor grotere versie

Goewie is een uitspraak die van tijd tot tijd uit de mond van Elsje komt. Het was er ook eentje die ik slaakte toen ik het scherm hiernaast zag verschijnen bij de upgrade van de firmware van mijn Synology schijf.
Stond daar nou écht “Format Data Partition”??
Maar dat was niet de bedoeling!!

Gelukkig bleek het slechts een wat ongelukkig ontworpen GUI want de betreffende stap werd overgeslagen. Maar dat wist ik pas zeker toen het vinkje bij de stap eronder werd gezet. Pfff.

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
janien
12 jaren geleden

Knappe post – niet dat ik aan jouw kennis en kunde of beter competenties ook maar voor één haar zou twijfelen … ik vertrouw jou blindelings. Ik bedoel: niet teveel of te weinig, aantrekkelijke, pittige schrijfstijl, leuk, en toch zo leerrijk. Alles nieuw voor mij. Verrassende ontdekkingen! Goewie!

Hans Mestrum
12 jaren geleden

Tjee, dat is schrikken. Bij mij zou dan echt het angstzweet uitbreken. Bleh.
Maar wat ik me nu afvraag is, hoe weet jij dat je moet upgraden. Ik bedoel ik heb volgens mij dezelfde configuratie en vraag me dus nu af of ik dat ook moet doen, waar ik dat dan kan vinden en hoe het moet. Heb altijd een beetje schrik van dit soort klusjes ;-)

Pierre
12 jaren geleden

Het was dit keer een ietwat ongeplande, maar noodgedwongen update. Door het ongepland tijdelijk verdwijnen van de stroomtoevoer (verkeerde stekker) was de Synology vastgelopen en na opstarten gaf de beheertool aan dat er nog geen firmware op stond. Dat was slik #1
De firware (upgrades) kun je downloaden van de Synology website. In de releasenotes staan alle wijzigingen van voorgaande versies.

Bèta versies zou ik vanaf blijven. Maar er komt over een week weer een nieuwe final versie uit. Die bevat weer een sloot nieuwe features, bijgewerkte versies van gebruikte software etc.
Zie deze lijst voor een overzicht.

Waarschijnlijk heb je ook die nieuwe versie niet nodig als je hem echt alleen voor diskopslag gebruikt.