Chrome op een USB Stick

 Gepubliceerd door om 07:01  Tools
sep 052008
 
Chrome

Ik ben een grote fan van portable software, d.w.z. software die je niet hoeft te installeren en op een USB Stick zou kunnen draaien.
Want je hoeft natuurlijk niet een USB Stick te gebruiken. Op mijn laptop heb ik een hele mappenboom staan van zulke programma’s. Ideaal voor tooltjes die je niet elke dag nodig hebt, of software die je eenvoudig wilt kunnen backuppen als je Windows opnieuw moet installeren, of die je eenvoudig naar een ander systeem wilt kunnen overzetten.

Dat er binnen een dag na het verschijnen van Google Chrome een portable versie beschikbaar gekomen is, niet geleverd door Google zelf overigens, vind ik dan ook schitterend.
Nou hoef ik Chrome niet geïnstalleerd te laten staan om hem toch te kunnen testen (bijvoorbeeld of website X het doet) of te laten zien aan iemand die het nog niet kent.

En ja, dames en heren softwareontwikkelaars, dit is natuurlijk wel een voordeel van open source software. Met een beetje mazzel heb je gebruikers die links en rechts de gaten opvullen. Dat geldt zowel voor bugs en exploits als voor uitbreidingen in de vorm van een portable versie.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.