Chrome op een USB Stick

 Gepubliceerd door om 07:01  Tools
sep 052008
 
Chrome

Ik ben een grote fan van portable software, d.w.z. software die je niet hoeft te installeren en op een USB Stick zou kunnen draaien.
Want je hoeft natuurlijk niet een USB Stick te gebruiken. Op mijn laptop heb ik een hele mappenboom staan van zulke programma’s. Ideaal voor tooltjes die je niet elke dag nodig hebt, of software die je eenvoudig wilt kunnen backuppen als je Windows opnieuw moet installeren, of die je eenvoudig naar een ander systeem wilt kunnen overzetten.

Dat er binnen een dag na het verschijnen van Google Chrome een portable versie beschikbaar gekomen is, niet geleverd door Google zelf overigens, vind ik dan ook schitterend.
Nou hoef ik Chrome niet geïnstalleerd te laten staan om hem toch te kunnen testen (bijvoorbeeld of website X het doet) of te laten zien aan iemand die het nog niet kent.

En ja, dames en heren softwareontwikkelaars, dit is natuurlijk wel een voordeel van open source software. Met een beetje mazzel heb je gebruikers die links en rechts de gaten opvullen. Dat geldt zowel voor bugs en exploits als voor uitbreidingen in de vorm van een portable versie.

 Reacties uitgeschakeld voor Chrome op een USB Stick  Tags:
sep 052008
 


Hoewel een tablet PC zoals de HP Compaq 2710p met zijn 1,7 kg eigenlijk al wat aan de zware kant, is hij met het scherm om geklapt prima als eBook reader te gebruiken. Daar is het beeldscherm net groot genoeg voor.

Ik gebruik hem dan ook graag voor het lezen van PDF-documenten. Probleem daarbij is echter dat zowel Adobe Reader als de Foxit Reader niet echt ideaal werken in fullscreen modus. Bij Adobe Reader is bijvoorbeeld het weer uit die fullscreen modus zonder gebruik van het toetsenbord niet mogelijk.
Daarnaast heb ik bij het lezen van documenten nou eenmaal de neiging om er bij te schrijven en belangrijke zaken te markeren. En dat kan niet met de gratis readers.

Voldoende reden om (het niet gratis) PDF Annotator eens uit te proberen. En zoals je in de screencast kunt zien, dat werkt prima.
Je kunt de software 30 dagen gratis uitproberen. Voor een TabletPC gebruiker vind ik het in ieder geval een aanrader.

Wil je de video liever in WMV formaat bekijken, dan kan dat hier.

Disclaimer: Ik ben gewoon gebruiker van deze tool. Ik heb geen enkele banden met de makers van het product en wordt ook niet betaald voor dit bericht.

 Reacties uitgeschakeld voor Aantekeningen maken op een PDF bestand  Tags: