Veelgestelde vragen over de IMS Common Cartridge Specificatie

CC FAQ - Klik voor grotere versie

Nadat twee geleden het publieke concept van de IMS Common Cartridge Specification verscheen is daar vandaag ook een pagina met veelgestelde vragen bijgekomen.
Common Cartridge is een verzameling van een aantal bestaande IMS afspraken die in een vereenvoudigde vorm gecombineerd zijn met als doel de implementeerbaarheid er van te vereenvoudigen.
Dat de afspraken gecombineerd worden vind ik op zichzelf een heel goed idee. Dat er gestreefd wordt naar het verhogen van de feitelijke bruikbaarheid van implementaties idem. Maar dat daarbij een heleboel functionaliteit verloren gaat vind ik onhandiger.

Ook de keuze voor de 1.2 versie van QTI voor de eerste versie van Common Cartridge is er een die ik om voor de hand liggende redenen onverstandig vind. Ik moet de eerste geslaagde implementaties van dat deel nog zien voordat ik geloof dat het ze gelukt is door simpelweg wegstrepen daar een daadwerkelijk uitwisselbaar geheel van te maken.

Opvallend in de FAQ vind ik overigens dat IMS zich hier duidelijk afzet tegen SCORM en LETSI. Zulke duidelijke taal wat dat aangaat heb ik nog niet eerder in publieke documenten van IMS gezien.