Online plaatsen van colleges met VCASMO

Patrick de Vos - Klik voor grotere versie

Tijdens de eerste themabijeenkomst dit jaar van het ICT en Onderwijs Lab over weblectures verzorgde Patrick de Vos een presentatie over de manier waarop hij bij Fontys Hogeschool Verpleegkunde met uitsluitend gratis tools en diensten colleges live kon streamen en/of achteraf online kon plaatsen. Door een foutje in de aansluiting van de captureset konden we toen alleen de audio van zijn presentatie en het Powerpointbestand online zetten (zie daarvoor deze pagina). En dat was jammer, want Patrick liet tijdens zijn presentatie ook zien hoe hij de verschillende stappen uitvoerde.
Gelukkig was Patrick bereid om het verhaal nogmaals te komen vertellen zodat we alsnog een opname konden maken. Dat hebben we gisteren gedaan, maar nu zonder publiek (het vinden van een datum waarop wij beiden konden was al complex genoeg). Ik blijf dat de moeilijkste vorm van presenteren/uitleggen vinden.

Je kunt de opname online bekijken en beluisteren. Hij duurt 18 minuten en 24 seconden.

Het TV-kanaal van Fontys Digidoco waar Patrick naar verwijst op de laatste dia van zijn presentatie is overigens alleen te bereiken voor studenten en medewerkers van Fontys.