Ann Arbor #3

 Gepubliceerd door om 19:59  SURF
jun 122008
 
Enrich - Klik voor grotere versie

Gisterenochtend gaf Ed Mansouri van uCompass vanaf afstand, via Adobe Connect, een demo van het Enrich systeem van uCompass. Daarbij ging het dan vooral om het contentbeheer deel van het systeem.
Je kunt namelijk heel eenvoudig, op een aantal verschillende manieren materialen in hun contenbeheer systeem gooien. Je kunt op een groot aantal verschillende manieren materialen uploaden. Het kan via e-mail, FTP, Webdav of de browser.

Grappig is dat je daarbij niet zelf een account hoeft aan te maken, je kunt “gewoon” een van je bestaande accounts gebruiken, bijvoorbeeld van Google Mail.
Voor een aantal verschillende bestandformaten is het zo dat het systeem niet alleen “zomaar” de inhoud van het bestand weergeeft, maar er wordt een bruikbaardere versie getoond.
Op het moment heeft het ondersteuning voor Common Cartridge, QTI 1.2 en een deel van QTI 2.1.

En daar zit een heel krachtige feature die handig is als je zelf niet de beschikking over zo’n systeem hebt.
Stel, je wilt dit leermateriaal van de Open Universiteit uit het Verenigd Koninkrijk gebruiken. Dat kun je als Common Cartridge bestand downloaden. Maar wat nou als je het wilt laten zien zonder dat je een leeromgeving hebt die dat ondersteund? Wat je krijgt is een ZIP-bestand met een XML bestand en een aantal losse bestanden die samen het leermateriaal vormen. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Ann Arbor #3  Tags:
jun 122008
 
Schaduw - Klik voor grotere versie

Even een korte post, deels als reminder aan mezelf dat ik dit nog verder wil gaan uitproberen, met een verwijzing naar twee ontwikkelingen in Second Life die kleine stapjes zijn, maar wel mooie stapjes: Torley laat in een kort screencast zien hoe schaduw werkt in Second Life. Zeker geen feature waar je niet zonder kunt, maar toch eentje die het realisme verhoogt.

En Ian Hughes heeft ontdekt dat de optie om webpagina’s te tonen in Second Life een stap vooruit gemaakt heeft. Er is nu ook ondersteuning voor dynamische pagina’s. Dus pagina’s dus zichzelf bijwerken.
Er is nog geen interactie met de pagina mogelijk, dus je kunt nog niet op links klikken en zo, maar het is weer een stap je juiste richting op.

 Reacties uitgeschakeld voor Er zit weer meer beweging in Second Life  Tags: