Ann Arbor #3

Enrich - Klik voor grotere versie

Gisterenochtend gaf Ed Mansouri van uCompass vanaf afstand, via Adobe Connect, een demo van het Enrich systeem van uCompass. Daarbij ging het dan vooral om het contentbeheer deel van het systeem.
Je kunt namelijk heel eenvoudig, op een aantal verschillende manieren materialen in hun contenbeheer systeem gooien. Je kunt op een groot aantal verschillende manieren materialen uploaden. Het kan via e-mail, FTP, Webdav of de browser.

Grappig is dat je daarbij niet zelf een account hoeft aan te maken, je kunt “gewoon” een van je bestaande accounts gebruiken, bijvoorbeeld van Google Mail.
Voor een aantal verschillende bestandformaten is het zo dat het systeem niet alleen “zomaar” de inhoud van het bestand weergeeft, maar er wordt een bruikbaardere versie getoond.
Op het moment heeft het ondersteuning voor Common Cartridge, QTI 1.2 en een deel van QTI 2.1.

En daar zit een heel krachtige feature die handig is als je zelf niet de beschikking over zo’n systeem hebt.
Stel, je wilt dit leermateriaal van de Open Universiteit uit het Verenigd Koninkrijk gebruiken. Dat kun je als Common Cartridge bestand downloaden. Maar wat nou als je het wilt laten zien zonder dat je een leeromgeving hebt die dat ondersteund? Wat je krijgt is een ZIP-bestand met een XML bestand en een aantal losse bestanden die samen het leermateriaal vormen. enrich - Klik voor grotere versie Je kunt dit ZIP-bestand via een van de eerder genoemde manieren uploaden naar het ucompass.com systeem en dan kun je er in ieder geval naar linken. In plaats van een ZIP-bestand krijg je dan een nette, navigeerbare structuur te zien.
enrich - Klik voor grotere versie
Simpel en handig.

Het werkte ook voor QTI 1.2 en een deel van de QTI 2.1 vragen die we er tegenaan gooiden, maar nog lang niet alles. Het is dan ook nog een werk in uitvoering. Eentje om in de gaten te houden.