Vergezichten…..

 Gepubliceerd door om 20:28  Second Life
mei 182008
 
SL Panorama - Klik voor grotere versie

Als ik zeg dat er het hele weekend niets in Google Reader voorbij kwam dat de moeite waard was om over te schrijven dan overdrijf ik (en beledig ik waarschijnlijk een aantal mensen). Maar ook over mijn eigen geknutsel dit weekend was eigenlijk niet zo heel veel te vertellen. Het leverde namelijk nog niet echt toonbare resultaten op.
Ik was bij het weblog van Digital Urban terecht gekomen. Dat is het bedrijf achter de mooi ‘panorama bollen’ op het Nature eiland in Second Life (SLURL).
Helaas vertellen ze niet hoe ze die maken. Op mijn zoektocht naar meer informatie kwam ik wel deze post tegen over het maken van panorama’s in Second Life, maar dat proces werkt net de andere kant op. Natuurlijk moest ik dat toch even proberen nadat ik de verzameling van panorama’s gezien had die Torley gemaakt heeft.

Weer andere varianten op dit thema waren het maken van een panorama op basis van Google Earth en het plaatsen van een panorama op Google Earth. Zag gemakkelijker uit dan het was toen ik het zelf ging proberen.

Daar weer door getriggerd heb ik nog gekeken naar mogelijkheden om zelf goedkoop een houder te maken voor op een statief die er voor kan zorgen dat je betere panorama foto’s kunt maken. Aangezien we van de zomer naar Noorwegen gaan en ik verwacht daar veel mooie vergezichten tegen te komen zou dat van pas kunnen komen.
Het is echter gebleven bij bekijken van de handleiding. Kortom, geen productief weekend wat dat betreft.

[update 22:56 uur] Voor wie het wil zien ‘bewegen’ en Quicktime geïnstalleerd heeft staan. Ik heb met Pano2QTVR 1.6 een QTVR versie gemaakt. Zonder ‘boven’ en ‘onder’ kant van het beeld en in lage resolutie, maar daardoor is hij ook snel te downloaden.