Snel een ICO bestand maken

 Gepubliceerd door om 23:56  Tools
mei 052008
 
Create ICO - Klik voor grotere versie

Het is zo’n ding dat je eigenlijk nooit nodig hoort te hebben. Maar voor het geval dat: Via ConvertICO.com kun je heel snel van een afbeelding een ICO bestand maken.
Zo’n ICO bestand kun je dan gebruiken als icoontje voor bijvoorbeeld een batch bestand dat je binnen Windows XP of Vista gebruikt.
In mijn geval had ik de nieuwe versie van TwitterCamp gedownload en geïnstalleerd en die had wel een afbeelding bijgevoegd maar dat was geen icoon bestand.
Een paar klikken later was het opgelost. Handig, simpel.

mei 052008
 
Tweetwheel (foto door: PiAir (Old Skool))

Ik moest hem twee keer opnieuw opstarten en toen duurde het een uur of zo voordat er wat op het scherm stond, maar het is de moeite van het wachten waard: TweetWheel.
Alles wat je hoeft te doen is je Twitter accountnaam invullen. Als de site dan klaar is krijg je een afbeelding met al je Twitter contacten en hun onderlinge relaties.
Door met je muis over zo’n persoon te hoveren kun je zien welke gemeenschappelijke contacten je hebt.
En dat varieert in mijn geval nogal. Soms hebben we heel veel gemeenschappelijke contacten (Trendmatcher en Wilfred Rubens hebben zo op het oog de meeste gemeenschappelijke contacten), in andere gevallen ben ik de enige uit mijn eigen ‘cirkel’ die iemand volgt of zijn er slechts één of twee gemeenschappelijke contacten.
Interessant.

(getipt door D’Arcy Norman)

 Reacties uitgeschakeld voor TweetWheel – je Twitter netwerk in één oogopslag  Tags: