Snel een ICO bestand maken

Create ICO - Klik voor grotere versie

Het is zo’n ding dat je eigenlijk nooit nodig hoort te hebben. Maar voor het geval dat: Via ConvertICO.com kun je heel snel van een afbeelding een ICO bestand maken.
Zo’n ICO bestand kun je dan gebruiken als icoontje voor bijvoorbeeld een batch bestand dat je binnen Windows XP of Vista gebruikt.
In mijn geval had ik de nieuwe versie van TwitterCamp gedownload en geïnstalleerd en die had wel een afbeelding bijgevoegd maar dat was geen icoon bestand.
Een paar klikken later was het opgelost. Handig, simpel.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Even ter aanvulling:
ConvertICO.com maakt van (alleen) een png plaatje een ico plaatje van 16 X 16 pixels, ook als het aangeleverde bestand bijvoorbeeld 300 X 60 pixels groot is. Het is dus zaak om dat wat je wilt converteren eerst netjes vierkant te maken. Desktop iconen mogen echter 32 X 32 pixels groot zijn. Ik gebruik zelf altijd Irfanview, want die kan alle soorten plaatjes extensies omzetten naar ico bestanden!

Pierre
13 jaren geleden

Oh, dan was het meer toeval dat het in mijn geval allemaal zo mooi uitkwam. Ik vond het bijvoorbeeld al heel netjes dat hij er een transparant icoontje van maakte. Dat deed FavIcon, een andere online dienst die ik al gebruikt had voor de ico bestanden die je op een website zet namelijk niet.