apr 062008
 


Officieel heet het Augmented Reality (of AR), het combineren van de “echte” wereld (Real World) met informatie gegenereerd door de computer. In dit geval wordt daarvoor Second Life gebruikt. De avatars zijn dan zichtbaar als onderdeel van het beeld van de werkelijke wereld. De aangepaste Second Life client is helaas nog niet beschikbaar en ook op de twee locaties in Second Life waarnaar vanuit de project website verwezen wordt was het erg leeg vandaag.

Dat betekent dat het voor de rest van de wereld voorlopig nog even blijft bij het gebruik van een green screen om te kunnen dansen met je Avatar.
Mooi al die ontwikkelingen, die zijn het beste bewijs dat het nog veel te vroeg is om de omgeving af te schrijven.

Sicko

 Gepubliceerd door om 11:32  Film en Boek
apr 062008
 

Sicko Sicko De laatste film van Michael Moore is nu ook op DVD beschikbaar. En ik moet zeggen, wat je in de reacties links en rechts kunt lezen over de film, doet de film recht.
Het is een film over de schandalige staat van de gezondheidszorg in de VS. Er worden een paar schrijnende voorbeelden getoond en er wordt een nogal eenzijdig en iets te positief beeld geschetst van de situatie in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Guantánamo Bay (de gevangen daar krijgen betere zorg) en zelfs Cuba (waar je 5 cent betaald voor medicijnen die in de VS 120 dollar kosten).

Het bezoek aan Cuba, schande schande vanwege het embargo, werd wat dik aangezet. Maar goed, wat moet je in een land waar zoveel van wat je op TV ziet eigenlijk propaganda is?
Belangrijke boodschap die me bijgebleven is uit deze film: overheden kunnen er erg baat bij hebben als ze hun burgers bang houden.
Volgens mij is deze film in Nederland veel tegoed bekeken door de verkeerde personen.