Is Flickr 2.0 eindelijk bijna klaar?

“Back in the summer of 2007, Yahoo! execs publicly stated their intentions to build upon the success of Flickr with the establishment of a video element to compete with YouTube, Google’s vast archive clips. It seems that the upgrade to the well-regarded photo host is about ready for public delivery.”

(bron)

Het werd augustus vorig jaar al aangekondigd dat Flickr ook de mogelijkheid zou krijgen om video’s te uploaden, maar sindsdien was het erg stil.

Het zou echt hoog tijd zijn. Ik heb de afgelopen paar jaar heel wat korte film clipjes gemaakt met mijn Canon. Een snelle telling leverde ruim 400 bestanden op wisselend in lengte van zo’n 10 seconden tot een minuut of 5.
Mijn fototoestel maakt clipjes van 640×480 en 25 frames per seconde, op zich niet slecht, leuk om te bekijken op een computer beeldscherm. Vaak ook geen spul waarvan ik niet helemaal een filmpje wilde gaan editen.

Zoals ik eerder schreef, het zijn “bewegende foto’s”. De toevoeging van beweging en audio heeft voor mij namelijk absoluut meerwaarde boven een statische foto.
Nou zou ik die natuurlijk als niet publieke video’s bij YouTube of Dailymotion kunnen zetten, maar eigenlijk horen ze gewoon bij de sets met foto’s zoals ik die maak. Kortom, zoals de Picasa webalbums, maar dan wel graag met de opties van Flickr om foto’s en video écht alleen voor een bepaalde groep gebruikers af te schermen.
Even afwachten nog dus.