Zembla: Game Over

 Gepubliceerd door om 21:29  Media
jan 312008
 
“Hoeveel Nederlanders zijn er ziekelijk verslaafd aan computerspellen? Honderdduizend? Vijftigduizend? Duizenden? Of weet niemand het?
Alle vier de antwoorden zijn correct. Althans in de ogen van Zembla, het programma voor onderzoeksjournalistiek van de VARA en de NPS. Het begon een documentaire over gamesverslaving deze week met het hoogste cijfer om in drie stappen uit te komen op ‘niemand weet hoe groot het probleem is en hoeveel mensen er hulp zoeken’. Dessalniettemin maken wetenschappers ‘zich grote zorgen’.”

(bron)

“Zembla: niet verslaafd aan de feiten” is de titel van een sterke post van Peter van Ammelrooy naar aanleiding van van de Zembla reportage over Game verslaving.
Niets meer aan toe te voegen. Game Over.

 Reacties uitgeschakeld voor Zembla: Game Over  Tags:

Te Lang! – #2

 Gepubliceerd door om 06:19  Windows
jan 312008
 
Te lang - Klik voor grotere versie

Afgelopen maandag schreef ik dat ik in Vista tegen het probleem aangelopen was dat bij een kopieeractie van SURFgroepen/Sharepoint naar de lokale map Vista mopperde over het feit dat de bestandsnaam te lang was. Dat probleem had ik in Windows XP namelijk nog niet gezien en bij dezelfde kopieeractie kreeg ik daar ook geen foutmelding.

Nou helaas. Het blijkt dat zowel XP als Vista inderdaad een beperking hebben van de maximale lengte die een bestandsnaam (inclusief het pad, dus de namen van de mappen waarin het bestand zit) mag hebben. De grens ligt op 269 karakters. Daarbij is dus bijvoorbeeld:
D:\test\mijn document.doc
25 karakters lang. Het document waar Vista over mopperde was inclusief pad 263 tekens lang.
In Sharepoint geen enkel probleem en daar ontstaan omdat de namen van de mappen duidelijke omschreven wat er in zat, maar bij Vista en XP niet toegestaan.

Enige verschil is dat XP het bestand er wél neer zet, maar je er dan vervolgens niets mee kunt doen. Zoals je op de screenshot kunt zien krijg je een ander menu onder je rechtermuis knop en wat ik ook probeerde, ik kreeg het Word-document niet geopend. Enige oplossing was om een niveau hoger te gaan, en van daaruit de onderliggende map te kopiëren naar een plek waar het pad minder dan 259 karakters was.
Raar, onhandig, maar gelukkig iets waar ik nu pas voor het eerst sinds ik XP of Vista gebruik mee te maken krijg.