Amazon gaat nu ook officieel internationaal MP3s verkopen

Amazon - Klik voor grotere versie
“Amazon has announced plans to take its Amazon MP3 store global sometime in 2008. No word on whether that means February or December, but we’ll keep you posted.”

(bron)

Nou leuk, maar aangezien Amazon, in tegenstelling tot Apple niet erg veel moeite deed om mensen van buiten de VS tegen te houden maakt het in praktijk niet veel uit.
Aangezien een MP3 bestand nou eenmaal een download is en Amazon geen check uitvoert op het ingevulde adres of het land waar de credit card geregistreerd staat (doet Apple wél) was het nu ook vanuit Nederland al mogelijk om er MP3’s te kopen.
Legaal? Waarschijnlijk voor Amazon niet. Voor mij is downloaden van een MP3 sowieso niet strafbaar en omdat ik via Amazon netjes er voor betaal heb/had ik er ook geen gewetensbezwaren bij.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Y. Smit
12 jaren geleden

Hmmm, Pierre, ik probeerde gisteren Astral Weeks van Van Morrisson te downloaden van Amazon, maar lukte toch mooi niet. Helaas. Nu maar een CD besteld bij Bol. Wel iets duurder maar ach, een kniesoor die daarop let ;-)

Pierre
12 jaren geleden

Hé dat is vreemd. Je hebt inderdaad gelijk, nu zegt Amazon dat ik hem niet kan kopen. Op 29 september 2007, toen de winkel net beschikbaar was heb ik het getest met de aankoop van een MP3 en toen werkte het. Ik moet bekennen dat ik sindsdien geen nieuwe MP3’s via Amazon gekocht heb. Daarom had ik niet gezien dat ze blijkbaar de check strenger gemaakt hebben.