Leer ze een lesje

PCM feb - Klik voor grotere versie

“Leer ze een lesje” dat is de titel van de test in de nieuwe PCM van februari 2008. Daarin worden 12 programma’s getest om softwaretutorials op te nemen. Ik heb gemengde gevoelens bij de test. Enerzijds vind ik het goed dat ze drie groepen gemaakt hebben: topklasse (199 – 699 euro), voordelig (29,95 – 69,95 euro) en gratis. Dat voorkomt een beetje appels met peren vergelijken.
Hoewel ik het het zeker met een aantal inhoudelijke opmerkingen oneens ben (zo wordt op de ene plek het kunnen exporteren naar veel formaten geroemd, bij een ander pakket het feit dat dat kan niet eens genoemd en bij Adobe Captivate het juist ontbreken van die mogelijkheid niet als minpunt opgenomen), is het een handig artikel om te lezen als je op zoek bent.
De winnaars:
* Adobe Captivate (699 euro)
* Screenvirtuoso (27 euro)
* Camstudio Open Source (gratis)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raymond Snijders
13 jaren geleden

Ik heb hetzelfde artikel gelezen en vond het vooral een beetje summier (logischerwijs). Ooit heb ik Camstudio OS eens geprobeerd maar ik ben inmiddels al een hele tijd gebruiker van Camtasia.

Met Adobe Captivate heb ik nog nooit een screencast gemaakt en voor 700 euro zie ik dat ook niet zo snel gebeuren. Wellicht dat ze er op werk nog eens een licentie op nemen als de "Adobe-deal" vanuit Surfdiensten doorgaat.