Een crèche vanuit alle hoeken bekeken

 Gepubliceerd door om 07:19  Internet
jan 212008
 
Hornby Island Eagle Nest

In het Eindhovens Dagblad (ja, ik krijg hem nog op papier) staat vandaag een discussie over het gebruik van webcams in de crèche. Helaas geen online versie van het bericht, maar gelukkig heeft de PZC het artikel wel al online staan. Handig toch dat hergebruik van artikelen.
Het was zo’n onderwerp waarbij ik heen en weer schakelde tussen “jeetje, wordt zelfs dat al als gevaarlijk gezien”, en dan had ik het niet alleen over de uitspraak van de ontwikkelingspsycholoog die zei “Kinderen hebben recht op hun eigen domein waar zij zichzelf kunnen ontwikkelen. Ik vind die houding van ouders niet gezond. Uiteindelijk moet opvoeding gericht zijn op je eigen overbodigheid.”.

Maar ook toch wel de verbazing over de ouders die die noodzaak voelen om hun kind in de crèche te zien. Natuurlijk is het vreselijk wennen om je kind een deel van de dag aan de zorg van anderen over te laten. En nou wil ik niet zo ver gaan als de andere in het artikel gemaakte uitspraak over het werken aan je eigen overbodigheid, maar het is natuurlijk wel een beetje waar.

Opvallend was ook het verschil in online berichtgeving bij de PZC en het Nederlands Dagblad Lees verder….