Opeens was ie weg!

Movie Max Deurne weg - Klik voor grotere versie

Ik weet nog niet echt of ik boos of verdrietig moet zijn. Maar de zaak waar ik de afgelopen paar jaar eerst VHS-banden en later DVD’s huurde is er niet meer. Ik was er een week of twee niet geweest en zag afgelopen weekend opeens op de deur hangen dat ze tijdelijk gesloten waren. Het feit dat alle DVD’s van de rekken waren deed echter erger vermoeden. Vandaag (het was tenslotte weer vrijdag) even op de Movie MAX-website gekeken, maar waar ze vorige week nog gewoon bij het lijstje vestigingen stonden, was nu elke verwijzing naar MovieMax Deurne weg. Klanten werden via het briefje op de deur doorverwezen naar Filmclub, de enige nog overgebleven verhuurder in Deurne en daar ben ik dus ook maar even binnen gelopen. En die bevestigde dat de zaak dicht is en dicht blijft. De FilmClub-zaak had de DVD’s overgekocht, maar niet het klantenbestand etc.
Heel vervelend. Niet alleen omdat het gewoon een zaak op een handige lokatie was, je kwam er als het ware langs als je op vrijdag het centrum in ging voor de markt, FilmClub ligt een stuk meer uit de richting, zeker ook omdat ik nog zo’n 100 euro huurtegoed had. En of ik daar nog iets van terug gaan zien is maar heel erg de vraag. De enige mogelijkheid is een mail sturen naar MovieMax en kijken wat daar uit komt. Het was geen faillissement, maar het ging blijkbaar al een paar jaar niet goed met de zaak.
Als ik het tarief van 3,60 euro bij FilmClub vergelijk met de 3,75 euro die een dagfilm bij MovieMax moest kosten vergelijk, dan zou je niet verwachten dat ze kleinere marges hadden, maar als er veel meer mensen gebruik gemaakt hebben van de akties die ze de laatste vier jaar al hadden waarbij je inleg verdubbeld werd (en je effectief dus 1,68 euro betaalde voor een dagfilm) dan kan ik me er wel weer iets bij voorstellen.

Voorlopig heb ik nog weinig alternatieven dan maar het volle pond bij FilmClub te gaan betalen, want zoals ik eerder schreef: de DVD is nog lang niet achterhaald.
Als ze nou alleen even de moeite hadden genomen om hun klantenbestand een briefje te sturen en aan te kondigen dat ze dicht gingen. Zeker, kost al snel een paar duizend euro, maar toch…

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Edwin
14 jaren geleden

Vanmiddag was ik toevallig ook bij een lokale moviemax en sprak daar met de exploitant over de marges, de toekomst enz.
Asociaal wat ze aan de grote baas aan huur moeten betalen en schrikbarend wat alles kost…en hoe het terugloopt.

Ik vrees dat er nog veel harde klappen gaan vallen in die branche. En niet alleen in die branche trouwens :-/