Google Maps Mobile weet me nog niet te vinden

Google Maps mijn locatie - Klik voor grotere versie

Als het werkt is het een handige feature: de mobiele versie van Google Maps, dus de versie die je o.a. op een Pocket PC of Windows Mobile telefoon kunt installeren, gebruikt de informatie over de locaties van de verschillende zendantennes van het GSM netwerk om ongeveer te bepalen waar jij bent. Dan heb je dus geen GPS ontvanger meer nodig om jezelf terug te vinden op die Google kaart.
Klinkt een beetje als wat ze op tv in CSI en zo doen en dus eng (weet Google dan ook al waar je bent?). In dit filmpje van Lee Lefever wordt echter uitgelegd hoe e.e.a. werkt.

De Google Maps Mobile applicatie is beschikbaar in het Nederlands, maar het is mij niet duidelijk of de feature ook al in Nederland hoort te werken. Ik kom niet verder dan de melding “Uw huidige locatie is momenteel niet beschikbaar”. Het is sowieso een toepassing die ik niet vaak zal gebruiken aangezien bij het voor de eerste keer opstarten uitdrukkelijk gewaarschuwd wordt voor het feit dat de toepassing erg veel dataverkeer veroorzaakt en dat je dat dus alleen moet doen als je een onbeperkt dataplan hebt. En voor zover ik weet hebben wij dat niet.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Bram
Bram
13 jaren geleden

Ik ben benieuwd hoelang het nog duurt voordat Google Maps als officiele navigatie software beschikbaar komt (er zijn hier al hacks voor). Mogelijk dat ze het dan combineren met reclame (aan uw rechterhand staat een Van der Valk hotel). In ieder geval bedankt voor deze tip, ik ga het eens proberen.
Overigens als je bij T-Mobile een data abbo hebt is deze wel onbeperkt (Fair-use, maar ik trek meer dan 1 gig per maand op mijn Tytn 2 en heb ze nog nooit gehoord).

Dave
Dave
13 jaren geleden

Deze feature zal via zendmasten in NL niet snel gaan werken. Ik geloof dat gegevens over welke zendmasten waar staan en welk apparaat (via triangulatie) waar is, niet vrijgegeven (mogen) worden door de telecom providers.

In de UK gaat dit makkelijker. Daar bestaat al geruime tijd een dienst waar via dezelfde techniek kunt zien waar je vrienden zich bevinden.

Maar ik moet zeggen, ik vind het erg genoeg dat politie zonder rechter er tussen je traceren via je GSM, dus…

Pierre
13 jaren geleden

Als ik op de reacties bij Marketingfacts af mag gaan blijkt het in Nederland nu toch al bij een aantal mensen te werken. Tenzij die de zaak natuurlijk gigantisch aan het flessen zijn.

Bram
Bram
13 jaren geleden

Tot nu toe krijg ik het hier ook nog niet aan de praat.

mda2
mda2
13 jaren geleden

het werkt in mijn woonplaats wel. google maps geeft dan netjes een gearceerde cirkel op de kaart aan rond de zendmast die je gsm kennelijk gebruikt. helaas geeft hij vaak een verafgelegen mast (fout maar wel steeds dezelfde foute mast).
op mijn werklocatie (den haag) heeft "mijn locatie" nog nooit gewerkt.