okt 102007
 
Sneak Peek

Het is dan eindelijk zo ver: Camtasia Studio 5 is beschikbaar voor download. Je hebt de afgelopen week het nodige kunnen lezen over Sneak Peeks en wat ik vond van de manier waarop Techsmith dat aangepakt heeft.
Maar dat kan me er natuurlijk niet van weerhouden om de nieuwe versie te downloaden en te testen.
Belangrijkste probleem tot nu toe: het converteren is écht niet sneller geworden en de bestanden worden ongelofelijk groot. Ik zal vanavond nog eens kijken of ik ze ook in deze versie kleiner kan krijgen, maar nu zijn ze zo’n 20MB groot en hier thuis duurt het dan ook erg lang voordat het afspelen begint.

Nou ja, ik zet ze toch al vast even online:
* Versie 1 in Flash (nieuwe interface)
* Versie 2 in Flash (bekende interface)
* M4V versie voor iPod (20MB)

Het zoomen in de video is nu allemaal automatisch ingesteld en nog lang niet altijd optimaal. Ik heb zojuist wel gemerkt dat het anders wordt ingesteld als je het voor de hele video ineens doet. Nu deed ik het per stukje. Kortom, op het resultaat is nog wel wat af te dingen, maar er zitten de nodige handige nieuwe features in.

Deel dit bericht:

  9 reacties aan “Mijn eigen Sneak Peek van Camtasia Studio 5”

Reacties (9)
 1. Heb jij camstasia voor eigen gebruik gekocht of staat het op de computer van je baas?

 2. Camtasia is door mijn werkgever betaald en staat op een laptop van mijn werkgever.

 3. Voor een screencast is volgens mij camstasia het mooiste (dat lees ik altijd), Maar ook erg prijzig.
  Ik was nieuwsgierig hoe dat bij jopu zat.

 4. Tja, ik vind dat eigenlijk nog best meevallen. Een educatieve licentie kost 180 euro incl. BTW.
  Dat is niet weinig, maar het is dan ook wel een compleet pakket met een ook weer niet een bedrag een bedrijf erachter dat erg actief door ontwikkeld.

 5. Je hebt gelijk dat het een goed ontwikkeld pakket is Pierre. Misschien dat het voor wat je er voor terug krijgt niet duur.
  Maar ik denk dat het voor een hoop andere organisaties die niet zo groot en zoveel te besteden hebben als b.v. HBO instellingen een hoop geld.

  Ik denk dat een investering van ¤ 180,- voor het basis- of voortgezet onderwijs voor één licentie niet snel gemaakt zal worden.

 6. @Jeroen: het heeft niet alleen nadelen om voor een grote organisatie te werken.

 7. @Pierre: ik kijk naar het bedrag voor mezelf. Dan vind ik het een heel bedrag.

 8. Ja, dat kan ik me voorstellen. Ik heb echter geen ervaring met goedkopere alternatieven (Wink is natuurlijk heel goedkoop, maar ik bedoel iets tussen Wink en Camtasia), dus ik hoor het graag als je iets tegen komt dat bevalt.

 9. Ik wil Jing http://blog.jingproject.com/2007/10/j… ] uitproberen, maar het lukt me niet om het te installeren. Ik heb prblemen met de installatie van .net 3.0. Het lukt me niet om verder te komen. Dat is erg jammer van JIng ziet er wel leuk uit.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.