Camtasia en Mediaplayer 11

Mediaplayer 11 - Klik voor grotere versie

Ik had woensdagavond Mediaplayer 11 geïnstalleerd voordat ik deze screencast opnam. Echte voordelen van de nieuwe versie kende ik vooraf niet, ik vond hem er ook vooral mooi strak zwart uitzien. Tijdens het opnemen van de screencast had ik (alleen) last van het rare effect dat (omdat ik de hardware-acceleratie uitgeschakeld had) het beeld in Mediaplayer af en toe op de kop werd weergegeven. Maar bij het produceren van de WMV-versie van de screencast op basis van de profielen die ik gemaakt had (en waarvan de eerste versie hier te downloaden is) ging het mis. Ik kreeg steeds een foutmelding van Camtasia en daarna klapte de applicatie er uit.
Oorzaak: de codecs die in het profiel gebruikt werden stonden na de installatie van Mediaplayer 11 niet meer op mijn computer en daar kon Camtasia niet tegen.
Oplossing: profielen aanpassen zodat ze weer een bestaande codec gebruiken.

Overigens heb ik sinds de vorige keer nog een aantal zaken aangepast in de profielen:
* De kwaliteit van de WMV was toch net niet goed genoeg. Sinds die eerste versie gebruik ik een net wat betere kwaliteit, vooral merkbaar bij snel inzoomen.
* De Quicktime bestanden de met het profiel gemaakt werden hadden geen “hints” en dat is nodig voor de streaming server
* Ik heb een MP4-profiel gemaakt voor de iPod dat kleinere bestanden oplevert dan dat met het standaard iPod profiel van Camtasia gemaakt worden.

Ik heb de gewijzigde versies weer online gezet:
zip Camtasia Presets 20070105
De XML-bestanden die daar in staan moet je in de map
…\My Documents\Camtasia Studio\Custom Production Presets
zetten, dan kun je ze gebruiken bij het produceren van een film. Maar ik heb dus geen idee hoe de WMV-profielen reageren als je géén Mediaplayer 11 hebt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Kaj
Kaj
15 jaren geleden

Screencasts zijn handige manieren om te snappen wat er precies gebeurt. Maar Camtasia is erg duur. Zijn er ook freeware oplossingen voor het maken van een screencast?

Groet, Kaj

Pierre
15 jaren geleden

Ja hoor, er is Wink, kost niets, maar het kost je wat meer moeite om het resultaat te krijgen dat je wilt hebben.
Overigens, vallen de educatieve prijzen van Camtasia Studio nog wel mee. Dan heb je een download-versie voor 171,99 euro. Dat is duurder dan versie 3 was maar vergelijkbaar met de educatieve prijs van bijvoorbeeld Adobe Captivate.

Kaj
Kaj
15 jaren geleden

Hoi Pierre,

Ik zal eens vragen of ze het bij ons willen aanschaffen (school voor speciaal onderwijs). Maar ik verwacht het niet. Volgens mij is het namelijk een perfecte manier om instructies te doen voor de leerlingen zodat ze iets zelfstandig kunnen. Ze zitten met een hoofdtelefoon op en kunnen dus niet afgeleid worden. Allemaal voordelen. Maar jammer genoeg is de organisatie nog niet zo ver.
Bedankt voor de link.

Pierre
15 jaren geleden

Verkoopmethode #1 => De 30 dagen probeerversie van Camtasia downloaden en een paar voorbeelden maken.
Die versie is volledig functioneel, alle features doen het en ook de screencasts die je er mee maakt worden niet verpest door vermeldingen dat het een probeerversie was.
(p.s. ik krijg hier niet voor betaald!)

Kaj
Kaj
15 jaren geleden

Dat is een super idee.