Trackback heel eventjes aan

 Gepubliceerd door om 22:57  Algemeen
jan 052007
 
Wolk Hans Mestrum - Klik voor grotere versie

Trackback stond vanavond een paar uur aan, lang genoeg om deze trackback van Hans Mestrum een deze van Edugram binnen te krijgen. Maar er kwamen ook meteen weer zoveel SPAM trackbacks binnen dat hij al weer dicht staat. Helaas, maar zonder betere filter in die plugin (ik weet het, er is een nieuwe versie, maar de mijne is niet meer helemaal ongewijzigd, dus niet zomaar om te pluggen) is het even niet handig om die open te zetten.
p.s. Ik zit bij Hans Mestrum op in een wolk op 2 millimeter afstand van Robin Good. Wow!

Camtasia en Mediaplayer 11

 Gepubliceerd door om 20:37  Screencast
jan 052007
 
Mediaplayer 11 - Klik voor grotere versie

Ik had woensdagavond Mediaplayer 11 geïnstalleerd voordat ik deze screencast opnam. Echte voordelen van de nieuwe versie kende ik vooraf niet, ik vond hem er ook vooral mooi strak zwart uitzien. Tijdens het opnemen van de screencast had ik (alleen) last van het rare effect dat (omdat ik de hardware-acceleratie uitgeschakeld had) het beeld in Mediaplayer af en toe op de kop werd weergegeven. Maar bij het produceren van de WMV-versie van de screencast op basis van de profielen die ik gemaakt had (en waarvan de eerste versie hier te downloaden is) ging het mis. Ik kreeg steeds een foutmelding van Camtasia en daarna klapte de applicatie er uit.
Oorzaak: de codecs die in het profiel gebruikt werden stonden na de installatie van Mediaplayer 11 niet meer op mijn computer en daar kon Camtasia niet tegen.
Oplossing: profielen aanpassen zodat ze weer een bestaande codec gebruiken.

Overigens heb ik sinds de vorige keer nog een aantal zaken aangepast in de profielen:
* De kwaliteit van de WMV was toch net niet goed genoeg. Sinds die eerste versie gebruik ik een net wat betere kwaliteit, vooral merkbaar bij snel inzoomen.
* De Quicktime bestanden de met het profiel gemaakt werden hadden geen “hints” en dat is nodig voor de streaming server
* Ik heb een MP4-profiel gemaakt voor de iPod dat kleinere bestanden oplevert dan dat met het standaard iPod profiel van Camtasia gemaakt worden.

Ik heb de gewijzigde versies weer online gezet:
zip Camtasia Presets 20070105
De XML-bestanden die daar in staan moet je in de map
…\My Documents\Camtasia Studio\Custom Production Presets
zetten, dan kun je ze gebruiken bij het produceren van een film. Maar ik heb dus geen idee hoe de WMV-profielen reageren als je géén Mediaplayer 11 hebt.