Ik zoek een Fax! – #2

 Gepubliceerd door om 10:45  Test en Co
aug 112007
 
Fax PDF - Klik voor grotere versie

Een test is zinvol geweest als de resultaten niet helemaal volgens de verwachtingen vooraf blijken te zijn. De test werd sowieso al anders vanwege de vraag/tip van Willem Karssenberg over de in Windows XP ingebouwde fax mogelijkheden. Die zijn niet standaard geïnstalleerd, maar via deze instructie heb je dat zo voor elkaar.

Ik kreeg gisteren drie faxnummers door: van Willem Karssenberg, Fred Zelders en André Hoogmoed. Twee faxnummers waren 084-nummer waarbij de fax als TIF-bestand naar e-mail verstuurd werd respectievelijk via Casema en HCC. Het faxnummer van Willem was een ‘gewoon’ nummer en daar was een HP Officejet 5500 all-in-one op aangesloten.


En die verschillen bleken achteraf nogal van invloed. Lees verder….

Een fax versturen met PamFax

 Gepubliceerd door om 09:23  Screencast
aug 112007
 
Klik voor de PamFax screencast

Het versturen van een fax via PamFax is heel simpel. Voorwaarde is wel dat je een Skype-tegoed hebt. Een beetje vreemd is dat je van dit Skype-tegoed een bedrag moet overboeken naar je PamFax-tegoed. Dat gaat op zich eenvoudig, als je PamFax-tegoed te laag is wordt je automatisch doorgeleid naar de betreffende pagina en kom je daarna weer terug in PamFax. Maar vreemd is dat je meer dan het bedrag voor die ene fax moet overschrijven. Daarnaast is het zo dat PamFax niet altijd de goedkoopste oplossing is. Daarover in een vervolgpost meer.

Je kunt de stappen online bekijken of de screencast downloaden:
video WMV versie 640×480 (2,39MB) video Quictime versie 640×480 (6,92MB) video Quictime versie 320×240 (2,56MB)

p.s. Waarom een screencast terwijl het waarschijnlijk niet de meest optimale oplossing is? Simpel: ik heb gisteren meerdere faxen via PamFax verstuurd, het leek daarom wel logisch om die stappen dan ook even vast te leggen.

 Reacties uitgeschakeld voor Een fax versturen met PamFax  Tags: ,