De e-learning themasite stopt ermee

“Aan alles komt een eind… de juni editie was de laatste editie van de E-learning Themasite. Na vijf en een half jaar stopt de E-learning Themasite, net als de Edusite, de Good Practices site en andere door SURF gesubsidieerde sites. Per 1 juli stoppen wij als zelfstandige, door SURF gesubsideerde site, maar wij hopen je in september weer te mogen verwelkomen op de nieuwe onderwijsportal van SURFfoundation. Samen met vele mede-redacteuren en correspondenten zullen we daar in een nieuwe opzet werken aan kennisdeling rond e-learning in het hoger onderwijs. De portal wordt in 3 fases gebouwd. In de fase 1, juli en augustus, is hij nog niet live, maar zijn de vorderingen wel te volgen via een redactieweblog. In fase 2 gaat de portal live, met onder andere de agenda, artikelen en columns. In de 3e fase is de portal interactief en op stoom en kun je er informatie vinden en delen over een groot aantal thema’s die vandaag in het hoger onderwijs spelen. Tot oktober blijft de inhoud van de E-learning Themasite nog via de oude URLs te bezoeken.”

(bron)

Jammer, maar gelukkig gaat de club achter de e-learning themasite de nieuwe onderwijsportal van SURFfoundation trekken. In de vijf en een half jaar dat de e-learning themasite bestond heb ik zeven keer een bijdrage mogen leveren. Tot mijn schrik zie ik dat de huidige URLs slechts tot oktober in de lucht blijven. Ik zal dus tijdig moeten zorgen voor eigen, lokale kopie-exemplaren van de berichten die ik wil bewaren.
Marja, een dikke pluim voor wat jij en de andere redacteuren elke maand weer wisten te verzamelen. In ons landje waar kennisdelen en met regelmaat informatie verstrekken over waar iedereen mee bezig is, ondanks de claims van informatie-overload, nog helemaal niet zo vanzelfsprekend was en is als dat het zou moeten zijn vind ik dat de e-learning themasite een absolute meerwaarde had en nog heeft. En jullie gingen zeker ook met je tijd mee. Toen ik begin 2005 voorstelde om een RSS-feed aan de site toe te voegen waren jullie daar meteen voor te vinden.
RSS Themasite - Klik voor grotere versie De gestage groei van een handje vol abonnees naar bijna 300 subscribers nu laat zien dat het ook in het hoger onderwijs wel goed gaat komen wat het gebruik hiervan betref.

Toch nog wel een puntje van kritiek: Ik had eigenlijk verwacht dat jullie dit tijdperk met een wat grotere knap dan alleen één afscheidsbericht zouden afsluiten.
Lijkt me dat dat een mooie uitdaging is voor de opening van de nieuwe portal. :-)
[p.s. Marja blikt ook op haar blog terug op de ontwikkelingen]

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Marja Verstelle
Marja Verstelle
13 jaren geleden

Dank je Pierre! Ik hoop dat we ook bij de portal weer zo inspirerend zullen samenwerken als voorheen.
En ik hou me aanbevolen voor creatieve tips voor zo’n grote klap ;-)

Pierre
13 jaren geleden

Kom ik op terug na de vakantie!