Jouw Google MyMap in mijn pagina #2

 Gepubliceerd door om 10:12  Geocoding
mei 202007
 

Schreef ik een paar weken geleden nog over een complexe manier om Google Mymaps in een blogpost te embedden, blijkt het gelukkig ook veel eenvoudiger te kunnen.
Op MyMapsPlus hoef je niet eens een account aan te maken én (en dat vind ik wel zo belangrijk), je hoeft niet een tweede keer werk uit te voeren. Je gaat gewoon naar deze pagina en voegt daar de URL van de automatisch door Google gegenereerde KML versie van je kaart in. Eventueel voeg je nog een naam voor kaart in en klaar:


Het enige wat nog beter is dan dit, is als je bovenstaande code gewoon bij Google kreeg, zoals you ook bij Youtube e.d. ziet.
[update] Belangrijkste beperking: de standaard kaart is te breed voor mijn layout.
[update #2] Belangrijkste voordeel van registreren is dat je dan veel meer mogelijkheden hebt voor wat betreft instellen van de kaart. Zo kan ik nu de afmetingen instellen, het al dan niet zichtbaar zijn van onderdelen zoals de balk met icoontjes etc. Maar nog steeds heel eenvoudig omdat ik geen zaken voor de tweede keer aan het doen ben, je geeft nu alleen instellingen in voor het embedden.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.