mei 042007
 
Fontys Second Life - Klik voor grotere versie

Ik had het bericht ook kunnen noemen: “hoe voorkom je een drakenjacht?”. Twee berichten op de Edusite:
* “Fontys en TU Delft in Second Life: geen haast” en
* “Reclame, een draak en een lege collegezaal“.
De Edusite ging op (be)zoek in Second Life en vond er blijkbaar niet wat ze hoopten te vinden.

Bij Fontys en de TU Delft kunnen/konden ze nog niet binnen en moesten ze het doen met een gesprek met de projectleiders ter plaatse. Op andere plaatsen kwamen ze niet veel en in de meeste gevallen niemand tegen.

Ik denk dat ze diezelfde conclusie zouden kunnen hebben getrokken wanneer ze over een maand of twee bij Fontys zouden langs komen. Ik verwacht niet dat het er dan bruist van het leven. Is voor het deel van het eiland waar ik bij betrokken ben ook niet het doel. Als er in het restant van het jaar daar een drietal “evenementen” (ondersteuning van een RL event met een SL equivalent) plaats vinden, met een vijf tot tien deelnemers dan vind ik dat de inspanning die wij als afdeling nu voor de opstart hebben moeten leveren meer dan waard. Maar dan zul je mij of mijn collega’s er zeker niet elk moment van de dag tegen komen.

Blijkbaar hadden ze er meer verwacht te vinden. Maar wat?
In de slotparagraaf geeft Merijn Scholten (die het bezoek aan SL bracht) aan meer interactie verwacht te hebben. Ik weet niet precies met wie. Avatars langdurig in SL laten blijven kan alleen als je ook actief bezig bent (je wordt anders automatisch uitgelogd), dus je SL-client aan laten staan zoals je dat met een chat-client kunt doen is er niet echt bij (is ook wel een wat heftige applicatie om de hele dag open te hebben staan).
Een “bel” wellicht dan waarmee je iemand kunt waarschuwen dat je er bent zodat ze je in SL kunnen ontmoeten waarna je ze vragen kunt stellen? Zou kunnen. Al hou ik me aanbevolen voor tips waar ik zo’n object kan vinden want ik heb geen trek om dat ook zelf te bouwen. De SL->IRC koppeling die we hebben zou daar natuurlijk ook bruikbaar voor kunnen zijn.

Punt blijft echter: hoe temper je de verwachtingen een beetje terwijl je mensen toch net enthousiast genoeg wilt krijgen om ze er bij te betrekken?