Videopresentatie over podcasting

 Gepubliceerd door om 09:46  Edupodcast
mrt 242007
 
Podcasting Smetty - Klik voor grotere versie

Afgelopen week heeft Cindy De Smet (online beter bekend als Smetty) een Videoconferentie presentatie over Podcasting gegeven voor het Impulscentrum. Deelnemers zaten in Brugge (daar zat Cindy ook), Kortrijk, Gent en Leuven en het geheel werd live gestreamd en staat als archief nog steeds online. Cindy heeft haar PowerPoint ook via SlideShare beschikbaar gesteld.
Zoals ik ook in de reactie bij het bericht bij Smetty aangeef lijkt het me een uur lang hard werken omdat ze niet alleen PowerPoint gebruikt, maar ook schakelt naar het laten zien (en horen!) van live websites/podcasts (zat ik opeens te kijken en luisteren naar een opname van een demonstratie van een opname van mezelf) en produceert tijdens de sessie ook nog even een korte podcast met behulp van Audacity. En dat terwijl ze de camera voor de kijkers op afstand én de zaal zelf in de gaten moet houden. Dan moet je in ieder geval goed weten wat je wilt gaan vertellen en laten zien. Zeker gezien het feit dat, zoals Cindy aan het begin aan geeft, ze hier normaal veel meer tijd voor uittrekt.

Productie technisch valt er nog wat te schaven voor de organisatoren. Zo moet je nu in het archief eerst een hele tijd naar de voorbereidingen kijken voordat je bij de presentatie van Cindy komt. Ook de opstelling van de deelnemers/camera’s op afstand behoeft wat aandacht. Op een lokatie is de zaal heel groot (collegezaal), het aantal deelnemers niet en zitten ze ergens halverwege in het donker. Dat is ook voor een spreker niet prettig lijkt me. Het wegvallen van de verbinding bij een van de locaties is waarschijnlijk nooit helemaal te voorkomen, maar natuurlijk wel heel vervelend omdat je de spreker zo van een deel van zijn/haar publiek berooft.

 Reacties uitgeschakeld voor Videopresentatie over podcasting  Tags:

Nee ik doe hem niet uit

 Gepubliceerd door om 09:05  Internet
mrt 242007
 
Shutdownday - Klik voor grotere versie

Ik kan op het moment effe niet nalezen op de site van Shutdown Day of de makers zich echt zorgen maken over internet- / computerverslaafden of dat het gewoon gaat om een handig manier om aandacht te krijgen voor een inzameling voor een goed doel. Het is grappig om te lezen in hoeverre dat aandacht krijgen gelukt is. En daarmee draag ik natuurlijk ook weer bij aan het verhogen van de hoeveelheid aandacht.
Maar, nee, mijn computer 24 uur uitzetten omdat iemand anders vind dat ik dat moet, werkt voor mij niet echt. Over een paar weken gaan we een paar daagjes naar zee. Vind ik een veel betere reden om hem uit te zetten en lekker thuis te laten.

 Reacties uitgeschakeld voor Nee ik doe hem niet uit  Tags: